Harry Potter-rajongók, figyelem! Úgy tűnik, megváltoztatják a kviddics nevét
Warner Discovery

Harry Potter-rajongók, figyelem! Úgy tűnik, megváltoztatják a kviddics nevét

A J. K. Rowling Harry Potter-regényeiben, majd a filmekben is bemutatott sportág irányító testületei közölték, hogy a „kviddics" ezentúl „Quadball" néven lesz ismert.


A névváltoztatás célja, hogy elhatárolódjanak Rowling transzfób megjegyzéseitől – közölték a szervezetek. Ezen túlmenően a szervezetek azt mondták, hogy azért váltanak nevet, mert a kviddics-védjegy nem az ő tulajdonuk, hiszen a Warner Bros. Discovery birtokolja ezt a jogot.

Azoknak, akik kimaradtak a Harry Potter-jelenségből, a kviddics egy varázsló sport, ahol két csapat seprűn repülő játékosai küzdenek a pontokért. Minden gól 10 pontot ér, és az a csapat, amelynek a Fogója elkapja az Aranycikeszt, további 150 pontot kap.

A való életbeli kviddics egy 2005-ben a Middlebury College-ban alapított csapatból fejlődött ki. A földhözragadt változat állítólag a rögbi és a kidobóhoki keverékére hasonlít. A való világban azonban nem tudnak repülni az emberek, ezért a játékosok egy seprűnyéllel a lábuk között rohangálnak a pályán.

A US Quadball és a Major League Quadball, a sportág két észak-amerikai irányító testülete nemrég jelentette be az új nevet, amely idén nyáron lép életbe. Emellett a Nemzetközi Kviddics Szövetség is tervezi, hogy átveszi az új nevet – közölték a szervezetek.

Az irányító testületek állítása szerint a sportágat 40 országban, közel 600 csapatban játsszák.

Forrás: Deadline


A figyelmetekbe ajánljuk