Kültéri lámpa – a nyári esték fényforrása (x)

Kültéri lámpa – a nyári esték fényforrása (x)

A jó idő beköszöntével - aki teheti - egyre több időt tölt a szabadban vagy üldögél hosszasan a kertben. A nyári esték hangulata semmivel össze nem hasonlítható, ám ehhez sokat hozzátesznek a körülmények is. A házak külsejének és kertjének megvilágítása például ebből a szempontból is fontos.


A házak otthonos atmoszférája minden benne élő számára alapvető fontosságú. Ennek megteremtése számos különböző tényezőn múlik, az egyéni ízlés pedig szintén sokat nyom a latba. Ha az élettér kényelméről esik szó, a berendezési tárgyak mellett jelentős összetevő lehet a szobák fénye is. Ennek természetes formája az ablakokon és más üvegfelületeken bejutó napfény, de a mesterséges fényforrások, lámpák is legalább ennyire fontosak.

A kertes házak esetében – főleg a nyári időszakban – a külső területek is fontos szerepet töltenek be a mindennapi kikapcsolódásban. Ha valaki megteheti, a jó idő beköszöntével jellemzően sokkal több időt tölt a kertben, töltődik fel a szabad levegőn. A napfény azonban idővel megszűnik, így a kerteket is érdemes ellátni a megfelelő mennyiségű lámpával, ezzel biztosítva az esti hangulatot is. Az Elter kültéri lámpa kínálata számos opciót kínál ennek kivitelezésére.

Fény az éjszakában

Egy nyári este hangulatát keveseknek kell bemutatni. Ez az időszak pedig a társasági életnek is kedvez, hiszen a kerti összejövetelek, sütögetés és egy hideg pohár fröccs is vonzó opciót jelent. A kertek fényei pedig sokat hozzátehetnek az alapvető atmoszférához, mely már önmagában is megalapozza a hangulatot. Az Elter kültéri lámpa palettája pedig képes megfelelni az elvárásoknak.

Egy kültéri lámpa irányt mutat, fényt nyújt a sötétben és hangulatos környezetet teremt. Sok esetben stratégiailag is fontos szerepet töltenek be, hiszen egy kerti ösvény, járda mellett elhelyezett lámpasor a biztonságos tájékozódást is segíti. Emellett persze számos más kültéri lámpa is elérhető, melyek adott esetben hangulati elemként, máskor pedig a szigorúan vett funkcionalitás szempontjából képes betölteni a szerepét. Az Elter kültéri lámpa kínálata persze más igénykere is kínál megoldást.

Egy ház külsőjéről

A világítótesteknek a házak belső és külső területein is rendkívül fontos funkciója van. Egyrészt esztétikai szempontból is sokat hozzátehetnek a ház megjelenéséhez, másrészt akár biztonsági funkciót is betölthetnek. Néhány kültéri fali lámpa elhelyezése tehát alapvető fontosságú lehet mindkét szempontból. Előbbi esetben nagy előny, hogy számos különböző formavilágú és kivitelű kültéri lámpa érhető el, így azok abszolút a saját igényeinkhez és a ház stílusához igazíthatók.

A biztonság szempontjából pedig szintén fontos, hogy a ház bizonyos pontjai mindenképpen be legyenek világítva. Ha valaki nem is vágyik folyamatos fényre, bizonyos kültéri fali lámpák akár mozgásra is aktiválódnak, ezzel betöltve funkciójukat. A házak világítása tehát belül és kívül is kifejezetten fontos amellett, hogy esztétikai és a komfortérzet szempontjából is komoly szerepe van. Az Elter kültéri lámpa kínálata minden igényre kínál megoldást, így a fénnyel biztosan nem lesz gond.

A figyelmetekbe ajánljuk