egy nő dolgozik egy kávézóban, előtte a laptopja, ír egy noteszba, fél kézzel pedig felemeli a kávéscsészéjét
Fotó: Shutterstock

​5 közösségi kávézó Budapesten, amit imádni fogsz, ha már unod a home office-t

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Budapest közösségi terei és kávézói, melyek munkavégzésre, meetingekre, nyelvóra tartására is kiválóak, de különböző kulturális programok és workshopok közül is szemezgethetünk a kínálatukban.


Esetleg a vállalkozásod beindításán dolgozol, de külön irodát még nem szeretnél bérelni? Vagy nem akarsz bemenni a munkahelyedre, de az otthoni négy fal között dolgozást is unod már? Akkor irány egy csendesebb vagy éppen pörgősebb közösségi tér vagy kávézó, ahonnan nem néznek ki, ha órákig ücsörögsz egy kávéval és a laptopoddal. A legtöbb helyen akár meg is ebédelhetsz munka közben, az étlap kínálataikat elnézve.

Ez is érdekelhet: 6 szórakoztató budapesti program esős időkre

​1. Szeglet – Közösségi- és Élménytér

A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő Salva Vita Alapítvány működteti a Szeglet – Közösségi- és élményteret Albertfalva közepén. Gyógyszertárból alakították át közösségi térré a helyet, ahol kezdetben kisebb műhelyek működtek. Jelenleg három különböző méretű, jól felszerelt rendezvényterem is található, valamint egy gasztrokonyha, ahol egyszerre 10 főt tudnak vendégül látni. De van természetes fényben úszó kávézó rész és lounge is, ha csak nyugodtan leülnénk a laptopunkkal egy kis koffeinlöket mellett dolgozni. A termek mindegyike külön ki is bérelhető, így a nagyobb csoportos meetingek és különböző előadások mellett akár csapatépítők, workshopok és állófogadások is helyet kaphatnak a helyszínen. Ha a jó ügy is fontos számodra, válaszd a Szegletet!

Cím: 1116 Budapest, Albertfalva utca 3/a

​2. Scruton

Könyv, közösség, kávé – mindhármat megtalálod a Scruton Közösségi Térben, amely három budapesti helyszínen is várja az odalátogatókat. A hely megalkotását Sir Roger Scruton angol konzervatív filozófus munkássága inspirálta, akinek fontos volt a haza, a teremtett környezet megóvása, a szépség és a művészetek. A közösségi tér és „szellemi műhely” a programjain keresztül is ezt a szellemiséget igyekszik megjeleníteni és vonzóvá tenni a fiatalabb generációk számára. Fő céljuk a hagyományőrző és értéktisztelő, scrutoni értékrend megismertetése és továbbadása. Ehhez intellektuális beszélgetéseket, vitákat, workshopokat és kulturális eseményeket szerveznek. A Scruton rendezvényhelyszín, olvasóterem, alkotótér és kávézó egyben, ahol remek specialty kávékkal és bisztróételekkel várják az érkezőket.

Cím: 1054 Budapest, Zoltán utca 10.; 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12.;1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

​3. Egyszülős Központ

Ez az egyedülálló és hibrid hely a Corvin negyed közelében lelhető fel. Az Egyszülős Központ nemcsak a 2005-ben létrehozott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány főhadiszállásaként működik, hanem mobilirodaként is megállja a helyét, amelyet az Egyszülős kártyával rendelkező vendégek vehetnek igénybe. Összesen nyolc mobil munkaállomást és egy tárgyalót alakítottak ki, remek helyet biztosítva azoknak az egyedülálló szülőknek, akik a vállalkozásuk beindításán dolgoznak, de egy irodát még nem tudnak kibérelni, és otthonukban nem áll rendelkezésre a megfelelő infrastruktúra. A bejelentkezéssel naponta maximum három órát használhatjuk a teret, hetente kétszer.

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 30.

Ha tovább olvasnál: 4 kávézó, amit érdemes meglátogatnod, ha Bécsben jársz

​4. Belvárosi Közösségi Tér Családbarát Kávézó

A Belvárosi Közösségi Tér Családbarát Kávézója 2019 óta várja látogatóit, kiemelten a családokat. A kínálat összeállításakor külön figyelembe vették az ő igényeiket, így ez a hely nem csak a magas minőségű specialty kávéja miatt lett népszerű. Hiánypótló közösségi tér, ahol a szülők találkozhatnak egymással, miközben a gyerekek játszanak. De azért a kávéjuk sem utolsó: Dobos Ádám Tatáról érkező saját pörkölésű kávéját kóstolhatjuk meg Hitka Viktória egyedi készítésű bögréiből. Van hűségkártyájuk is, ha rendszeresen megfordulnál a közelben. Emellett finom saját készítésű szendvicsek, friss pékáru, és ízletes saláták is várnak, de természetesen van gyerekmenü és bio bébiitalok is.

Cím: 1051 Budapest, Mérleg u. 9.

​5. Kacagás Bisztró a Jurányiban

Megnyílt az egyik kedvenc budai bisztrónk, a Módszertani Kabinet (azaz Móka) nagytestvére, a Kacagás Bisztró a Jurányi Házban, nem messze a Széll Kálmán tértől. Két tágas térrel, tavasztól pedig terasszal is rendelkezik a hely, így kiválóan alkalmas napközbeni laptopozásra, csoportos találkozókra, megbeszélésekre, korrepetálásokra, vagy esti kikapcsolódásra, baráti csevegésre is. Ne lepődj meg, ha ismert színészek, rendezők bukkannak fel a melletted levő asztalnál, ugyanis a Ház tele van stúdiókkal és próbatermekkel. Friss péksütik, szendvicsek, minden nap vegetáriánus ebéd menü és finom kávék várnak, a reggelt pedig kezdheted egy jól megpakolt tortillával. Ha az esti színházba érkezel, jár a perec + pezsgő menü, a hétvégi játszóházakkor pedig a gyerekeknek kedveznek. Kiállítások, kézműves workshopok, előadások, a jó idő közeledtével pedig a kertben piac is várja majd az ide betérőket.

Cím: 1027 Budapest Jurányi utca 1-3.


A figyelmetekbe ajánljuk