​A brit királyi család tagjai: Kamilla királyné, III. Károly király, Vilmos herceg és Harry herceg
II. Erzsébet idén szeptemberben hunyt el, nem sokkal a 70 éves platina jubileuma után. A néhai uralkodó számos háborút és konfliktust, politikai vezetőt és mozgalmat élt meg, így nem meglepő, hogy őt tartják a királyi család legnépszerűbb és legnagyobb befolyással rendelkező tagjának. De kik követik?

A Financial World által végzett kutatás során a Google-keresések, Instagram hashtagek és TikTok-megtekintések adatait elemezték, hogy kiderüljön, ki a legnépszerűbb és legbefolyásosabb királyi személy, és mint kiderült, természetesen II. Erzsébet győzött.

Erzsébet havi 4,7 millió Google-keresést, valamint 18,7 milliárd TikTok-nézettséget ért el, amikor a nevére vonatkozó hashtagre kerestek rá – írja a Marie Claire.

Az elemzésből kiderült, hogy Vilmos és Katalin a második legbefolyásosabb személy, őket követi Sussex hercege és hercegnéje, Harry és Meghan, bár a pár közül Meghan Markle nevére többen kerestek, mint férjére.

A harmadik hely nem véletlen. Harry herceg és Meghan hercegné az elmúlt években sokszor uralták a közbeszédet: ilyen volt a királyi családból való kilépésük, az USA-ba költözésük és a történelmi Oprah-interjú is.

Nem mellesleg, lassan megjelenik Harry Spare című memoárja is, amely miatt már előre aggódnak a királyi családban.

A felmérés szerint Diana hercegné az ötödik legbefolyásosabb királyi személy, mivel évente több mint 900 ezren keresnek rá a Google-on, ami rögtön 9,8 millió keresésre nő, ha a nevére vonatkozó TikTok hashtagek számával együtt számoljuk.

A kutatás szerint III. Károly király a legkevésbé befolyásos, azonban a Financial World szóvivője szerint „hatalmas lehetőségek és optimizmus övezi az új angol királyt és vezetői képességeit".

Ebben az évben a monarchia átalakult II. Erzsébet királynő szeptemberi halálával. Ahogy Károly király megkezdi uralkodását, sokan kíváncsian várják majd, hogy hogyan formálja át a királyi család új korszakát, és kiket választ, hogy ebben segítsenek neki. A népszerűség és a befolyás létfontosságú a királyi család hivatali ideje alatt, a tanulmány pedig betekintést nyújt abba, hogy melyek azok a királyi családtagok, akik a legszélesebb körben ismertek, és továbbra is a közvélemény kegyeiben lesznek

– írják a sajtóközleményben.


A figyelmetekbe ajánljuk