Kevin Costner

A Yellowstone sztárja, az Oscar-díjas Kevin Costner a Horizont: Egy amerikai eposz című filmsorozattal tér vissza a western műfajához. A négyrészesre tervezett történet első epizódja június 27-én, második fejezete pedig augusztus 16-án érkezik a mozikba – szóval hamarosan kiderül, megérte-e a rengeteg anyagi áldozat Costner részéről.


Az első film világpremierje már megvolt az idei cannes-i fesztiválon, ahol a közönség több mint 10 perces álló ovációval köszöntötte a Horizontot. Costner 1988-ban álmodta meg a projektet, anyagi támogatás hiányában viszont csak mostanra sikerült tető alá hoznia a négy részesre tervezett eposz első két fejezetét.

Mindezért lehet, hogy nagy árat kell fizetnie, hiszen négy ingatlanjára is jelzáloghitelt vett fel azért, hogy elkészülhessenek a filmek. A Deadline szerint az első három rész összesen 98 millió dollárjába – átszámítva közel 35 milliárd forintjába – fog kerülni, amit javarészt hitelből fizet, ennek fedezetéül pedig otthonai szolgálnak.

Nagyobb filmstúdiós támogatás nélkül tehát hatalmas anyagi felelőssége van, és a veszteség is az övé, ha a filmek nem hoznak elég bevételt a mozipénztáraknál.

Nincs szükségem négy otthonra

– nyilatkozta Costner a Cannes-i premier után, amikor a filmek finanszírozásáról kérdezték.

Kockára tettem ezeket az ingatlanokat, hogy megcsináljam a filmjeimet. A gyerekeimre akarom hagyni őket, de a saját életüket kell majd élniük.

A western-sorozat a mai USA nyugati részének bonyolult, a polgárháború előtti és utáni történelmét meséli majd el a gyarmatosítók és az amerikai őslakosok nézőpontjából.

Az első film kereken háromórás lesz, és az író-rendező-producer-főszereplő Costner mellett többek között Luke Wilson, Tatanka Means, Sienna Miller, Jena Malone, Wase Winyan Chief, Jamie Campbell Bower, Jena Malone és Sam Worthington is játszik benne.

A figyelmetekbe ajánljuk