Keanu Reeves

Bámulatos visszatérés: Keanu Reeves 20 év után először állt színpadra

Keanu Reeves a 2023-as BottleRock Napa Valley fesztiválon újra összeállt Dogstar nevű rockbandájával. A Mátrix sztárja több mint 20 év után először játszott nyilvánosan a csapattal.


Keanu Reeves talán az egyik leghíresebb és legszerethetőbb színésze Hollywoodnak, a számtalan elismerés azonban nem akadályozta meg abban, hogy izguljon, mielőtt zenekara, a Dogstar színpadra lépett. A banda BottleRock Napa Valley második napján köszönt be, hogy több mint két évtized után először adjon nyilvános koncertet. Bandatársa, Robert Mailhouse pedig ellátta néhány tanáccsal a sztárt.

Egyszerűen szuperpozitív volt. Azt mondta, hogy hallgassuk és élvezzük a zenét. Csak legyünk jelen a dalban, és onnantól kezdve menni fog

– nyilatkozta a színész.

Ez is érdekelhet: Keanu Reevesről neveztek el egy molekulát – halálos fegyver a gombák elleni küzdelemben

A Dogstar 1991-ben alakult, amikor Reeves és Mailhouse egy szupermarketben találkoztak, és szoros barátság alakult ki köztük. Reeves a zenekar basszusgitárosa és háttérénekese, míg Mailhouse dobos. Gregg Miller egy évvel később csatlakozott a bandához, mint szólógitáros és énekes. Ő azonban 1995-ben kilépett. Bret Domrose 1994-ben csatlakozott a zenekarhoz gitárosként, amikor pedig Miller távozott, ő vette át az énekesi posztot.

Hiányzott a közös zenélés, a közös írás, a közös koncertek. Ez olyasmi, ami mindig is hiányzott. Eljutottunk egy olyan pontra, amikor már nem játszottunk, és ez hiányzott. Aztán elkezdtünk újra játszogatni, és jó érzés volt. Igazán pozitív és kreatív felüdülés, akkor jött az ötlet, hogy »oké, csináljuk meg«

– mondta Reeves a Billboardnak, majd hozzátette, hogy a banda most egy új albumon is dolgozik.

A figyelmetekbe ajánljuk