Vilmos és katalin

Vilmos egy váratlan döntéssel keresztülhúzta Katalin számításait

2008-ban sokan azt hitték, hogy hamarosan lánykérés lesz a királyi családban, Vilmos azonban máshogy döntött.


A 2008-ban Katalin és Vilmos már régóta együtt voltak, a herceg pedig abban az évben végzett a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Sokan arra számítottak, hogy Vilmos ezután maga mögött hagyja a sereget, és teljes állásban a királyi család szolgálatába fog állni – írja a Marie Claire UK.

Egy szakértő szerint pedig Katalin titokban arra számított, hogy a párja megkéri a kezét – Vilmos azonban máshogy döntött.

Ez is érdekelhet: György herceg döntése rendkívül megviselte Katalin hercegnét

A trónörökös ugyanis bejelentette, hogy az RAF kutató-mentő erőihez csatlakozik, ezzel pedig minden megváltozott.

Ezzel az egyetlen döntéssel Katalin élete a feje tetejére állt. Várta a lánykérést, ehelyett azonban kénytelen volt elfogadni, hogy nem lesz eljegyzés a közeljövőben. Katalinnak még tovább kellett várnia. (…) Támogatta a párja vágyait és ambícióit, de titokban összetört. Vilmos arra kérte, hogy legyen a hadsereg felesége – házasságkötés nélkül. A frusztrációja érthető volt

– írta Katie Nicholl királyi író Kate: The Future Queen című könyvében.

A szerző továbbá kifejtette, hogy a szolgálat miatti távkapcsolat komoly kihívások elé állította a párt, ugyanis szerinte „Katalin számára egyre valószínűtlenebbnek tűnt az a terv, hogy harmincéves korára férjhez menjen és gyerekei legyenek”.

A hercegné azonban minden bizonnyal megkönnyebbült, amikor Vilmos 2010-ben megérte a kezét, 2011-ben pedig lezajlott a fél világ által figyelt nagyszabású esküvőjük is.

A figyelmetekbe ajánljuk