Katalin és Vilmos az esküvőjükön
Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Katalin nem készül arra, hogy egyhamar királynő lesz belőle

Ezt gondolja Katalin arról, hogy egy napon ő lesz az Egyesült Királyság királynője

A brit királyi családban Katalin hercegnének kitüntetett szerepe van: egyrészt ő a leendő uralkodó édesanyja, másrészt pedig Vilmos feleségeként ő lesz a következő királynő is. Bár a nép imádja a walesi hercegnét, a szíve szerint ő maga nem szeretne egyhamar királynő lenni.


Vilmos herceget egészen a születése óta készítik arra a pillanatra, hogy egy nap ő lesz az Egyesült Királyság uralkodója. Épp ezért már kiskora óta megkülönböztetett figyelmet kapott a brit királyi udvaron belül, sokak szerint ez okozta a közte és Harry herceg közti viszály alapját is, hiszen Vilmos – mint leendő uralkodó – sokkal fontosabb és jelentősebb szerepet tölt be a családon belül.

Ugyanez igaz Katalinra is, aki a

2011-es házasságkötésével végleg megpecsételte a sorsát és vállalta azt a nem mindennapi feladatot, hogy egy napon ő legyen az Egyesült Királyság királynője.

Még több hír a brit királyi családról! Apró gesztusok: ezekkel a titkos jelekkel fegyelmezi a gyermekeit Katalin

A Marie Claire információi szerint annak idején II. Erzsébet egyáltalán nem volt meggyőződve arról, hogy Katalin alkalmas lesz erre a szerepre, de az évek során tanúsított alázatával sikerült ennek ellenkezőjéről meggyőznie őt.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg

Sem Vilmos, sem Katalin nem szeret beszélni a jövendőbeli titulusairól

Fotó: Julian Finney/Getty Images

Bár a királyi család tagjai nem szívesen válaszolnak azokra a kérdésekre, ami a jövendőbeli titulusaikat illeti, Katalin egyszer mégis kivételt tett. A Marie Claire emlékeztet egy 2013-as esetre, amikor a hercegi pár egy hivatalos eseményen vett részt Grimsby városában, Lincolnshire-ben. Itt egy nő azzal a felkiáltással üdvözölte Katalint, hogy alig várja, hogy egy napon ő legyen a királynő, amire a hercegné csak annyit mondott, hogy

Erre még egészen hosszú ideig kell várni.

A portál arra is emlékeztet, hogy Katalinhoz hasonlóan

Vilmos sem gondolkodik túl sokat azon, hogy egy nap ő lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

Ezt is olvasd el! Egész nyáron kezelést kapott Katalin hercegné: ekkor térhet vissza

Nem töltök álmatlan éjszakákat azt várva, hogy egy nap a trónra kerülhetek. Ez ugyanis azt jelentené, hogy tragédia érte a családunkat, elvesztettük a jelenlegi uralkodót és ezt a szomorúságot nem kívánom magamnak

– mondta a herceg

A figyelmetekbe ajánljuk