György és Katalin.
Getty Images

Szigor a királyi családban! Katalinék kőkemény szabálya alól nincs kibúvó

Könnyen gondolhatnánk, hogy a királyi gyerekek élete fenékig tejfel, hiszen a rangjuk miatt gyakorlatilag bármit megtehetnek. Ez azonban közel sincs így, hiszen ha törik, ha szakad, Katalinék szabályait be kell tartaniuk.


György hercegék élete sokban különbözik a többi 9-10 évesétől: Lajosékra több dadus is vigyáz, Sarolta a világ leggazdagabb gyereke, illetve Vilmosék utódai sokáig nem ehettek együtt a szüleikkel.

Katalinék azonban nem akarják, hogy a gyerekeik egy luxusburokban nőjenek fel, ezért rengeteg időt töltenek velük, illetve szigorú szabályokat vezetettek be azokra az esetekre, ha valamelyik királyi gyerkőc nem fogad szót – írja a Mirror.

Ez is érdekelhet: Fontos szabályt léptettek életbe György hercegék iskolájában

Erről egy bennfentes mesélt a The Sun nevű brit lapnak, aki kiemelte, hogy Vilmosék a kiabálás miatt a legmérgesebbek.

Katalin \u00e9s Lajos.Max Mumby/Indigo/Getty Images
A kiabálás abszolút tabu a gyerekek számára, és minden erre utaló jelre azonnal reagálnak. De ahelyett, hogy elküldenék őket a hálószobájukba, vagy sarokba állítanák őket, a királyi pár leül és megbeszéli a gyerekkel a problémákat. (..) A rosszalkodó gyereket elviszik a veszekedés vagy a rendbontás helyszínéről, és Katalin vagy Vilmos nyugodtan elbeszélget vele. Elmagyarázzák a dolgokat, felvázolják a következményeket, és soha nem kiabálnak velük

– fejtette ki a forrás.

Katalinról egyébként köztudott, hogy rengeteg időt és energiát fordít a különböző gyermeknevelési módszerek tanulmányozására, ennek apropóján hívta életre a Shaping Us nevű kezdeményezését, amely a terhességtől ötéves korig tartó kulcsfontosságú periódusra igyekszik felhívni a közvélemény figyelmét.

A hercegné nemrég egy interjúban beszélt a programról, amelyben kifejtette, hogy „a projekt túlmutat a gyermeknevelésen, hiszen a társadalmunk formálásáról, valamint egy gondoskodóbb világ megteremtéséről is szól.”

A figyelmetekbe ajánljuk