Károly király.
Getty Images

Hihetetlen, de igaz: így néz ki Károly 17 liter csokoládéból készült mellszobra

A koronázás okán egy életnagyságú mellszobrot készítettek a királyról. Ez első hallásra nem is lenne túl nagy hír, azonban a tárgyat több mint 17 liter megolvasztott Celebrations csokoládéból alkották meg.


A több mint 23 kg súlyú mellszobrot csokoládékészítők és makettezők csapata tervezte, akik megszámlálhatatlan munkaórát raktak abba, hogy kitalálják, miként lehet az új királyt komoly mennyiségű csokoládé segítségével megidézni. Az alkotók szerint csak maga a kivitelezés 4 hetet vett igénybe.

Külön érdekesség, hogy a Celebrations gyűjteményekben található márkák különböző csokoládéi voltak a szobor építőelemei.

Ez is érdekelhet: Károly a csúcstartó, de ki jön utána? 5 walesi herceg, aki évtizedekig várt arra, hogy király legyen

Az egyenruha, amelyet Károly várhatóan a koronázáson visel majd, a szobron is szerepel, az epaulettek – díszes vállrész – Twix, Milky Way, Galaxy és Bounty Celebrations csokoládékkal vannak díszítve.

Több Maltesers Teasers-t a galléron is felhasználtak, a kitüntetéseknél pedig a Snickerst hívták segítségül.

Jennifer Lindsey-Clarke csokoládékészítő alkotta meg a szobrot, amely nagyjából 2875 olvasztott Celebrations felhasználásával készült.

A csapat órákig tanulmányozta a királyról készült felvételeket, hogy megörökíthessék a valódi képmását, és a hasonlóság kísérteties. A Celebrations lényege, hogy összehozza az embereket, és nagyon örülünk, hogy ezt az alkalmat megoszthatjuk az ország számos csokoládérajongójával

– mondta Emily Owen, a Celebrations vezető márkamenedzsere.

A szobor a Mars Wrigley UK Slough-ban található székhelyén lesz kiállítva.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk