Kanye West a DONDA első premierbuliján

Kanye West a DONDA első premierbuliján

Kanye West akara ellenére megjelent új lemeze, a DONDA

Péntek volt nagyjából a harmadik megjelenési dátuma, amit lekésett vele, aztán tegnap landol váratlanul streamingen.


Kanye West még először tavaly jelentett be egy DONDA című lemezét, ami aztán végül nem jelent meg és sokáig mindenki keresztet is vetett rá, mint a soha ki nem jött YANDHIra. De aztán elkezdtek pletykálni bizonyos szűk körű bulikról, amiken a rapper az összegyűlteknek lejátszott egy rakás új dalt. Később pedig egy Beats reaklám keretei közt a megjelenési dátumot is bejelentette. A rajongók pedig végigkövettek három lemezbemutatóstreamet, ami után elvileg debütált volna a lemez, de végül három megjelenési dátumot is lekésett az album az elmúlt hónapban.

Mint kiderült, West még javában dolgozott az anyagon akkor, amikor annak meg kellett volna jelennie. Még első lemezbemutatója után is új vendégverzéket rögzített rá és eléggé nyilvánvaló volt, hogy nincs még kész. Illetve Kanye esetében az is kérdés volt, hogy megjelenik-e egyáltalán valaha, vagy csak újabb és újabb lemezbemutatóstreameken lehet majd hallani. Aztán vasárnap mindenki megdöbbenésére landolt a DONDA a streamingplatformokon. Ugyanakkor előfordulhat, hogy ez se a végleges verzió, a rapper ugyanis Instagramjőn jelezte, hogy kiadója az engedélye nélkül adta ki új lemezét.

Szóval egyelőre kint van a DONDA sok-sok késés után, de persze ahogy a The Life Of Pablo esetében, később még akár változhat is a dalok összetétele. Esélyes, hogy a kiadó azért szorította ki a sztár kezéből a dolgot, mivel próbáltak kikerülni Drake új, jövő héten megjelenő lemezének, a Certified Lover Boy-nak az útjából. Kanye vélhetően bevállalta volna az ütközetet, hisz a napokban már konfrontálódtak, de a kiadó inkább nem kockáztatta a dolgot. Egyelőre csak találgatni tudunk az okokról.


A figyelmetekbe ajánljuk