kamilla királyné

Kamilla királyné vásárolni szeretett volna, de nem volt elég pénze

A kérdésre, mely szerint a királyi család tagjai vajon hordanak-e maguknál pénzt, úgy tűnik, végleg fény derült. A 76 éves Kamilla királynénak egy állami látogatása során félbe kellett szakítania a bevásárlótúráját egy kenyai piacon, mivel nem volt nála elegendő pénz.


Kamilla úgy döntött, hogy ellátogat Nairobiban egy helyi piacra, a vásárolgatása során viszont kiderült, hogy kevés a készpénze, ezért a segítője elkérte az árusok személyes adatait, hogy a királyné később vissza tudja fizetni nekik adósságát – számolt be az esetről a New York Post.

Ez is érdekelhet: 5 fantasztikus hely, ahova Kamilla királyné előszeretettel jár nyaralni

A királyné az ékszerek mellett különféle kosarakra, kézkrémekre és ínyencégekre csapott le. Amikor azonban elment egy másik árushoz a piacon, egy takaró, amit szeretett volna megvenni, kétszer annyi pénzbe került, mint amennyije maradt.

Gondolhatnánk, hogy az angol uralkodó feleségénél lapul a világ összes pénze, azonban ez nem így van.

A brit királyi család tagjai az 1500-as évek óta nem hordanak maguknál kemény valutát, ez a gyakorlat I. Erzsébet királynőnél kezdődött. Úgy gondolták, hogy az érmék betegségeket és rovarokat hordoznak, ezért a házi szolgák gondoskodtak arról, hogy a család számára legyen elég pénz.

Harry herceg pedig 2021-ben is mesélt arról, hogy soha nem hord magánál készpénzt.

A The Late Late Show egyik epizódja alatt, amelyben a sussexi herceg és a házigazda, James Corden buszos körútra indultak Los Angelesbe, a humorista azzal viccelődött, hogy Harrynek ki kell fizetnie a viteldíjat.

Tudod, mi, királyiak, nem hordunk magunknál készpénzt

– nevetett Harry.

A figyelmetekbe ajánljuk