Kamilla királyné
Getty Images

Egykor Cornwall hercegnéje, most pedig királyné – mégis újabb királyi cím vár Kamillára?

Az utóbbi időben rengeteg változás történt a királyi családban. Nemcsak elveszítették II. Erzsébet királynőt , de őfelsége halála óta több címváltoztatás is történt.


A walesi herceg egykor Károly herceget jelentette, azonban ő most már III. Károly Anglia új királya, így most már első szülött fia, Vilmos herceg viseli ezt a címet. Így értelemszerűen Katalin hercegné örökölte a walesi hercegnéi címet, amelyet Vilmos és Harry néhai édesanyja, Diána viselt.

Kamillát korábban Cornwall hercegnéjeként emlegették, de a királynő halálát követően automatikusan királynévá vált. II. Erzsébet királynő még a halála előtt közleményt adott ki, amelyben megosztotta őszinte kívánságát, hogy Kamilla vegye át a Queen Consort címet, amelyet az uralkodó király felesége kap.

Most azonban ismét megváltozhat a címe.

A The Times történészét és szerkesztőjét állítólag arra utasították, hogy Kamillát Queen Consort helyett The Queen néven említse, és ez a változtatás a gyászidőszakot követő protokoll szerint megengedett. (A Queen Consort magyarul a királyné, míg a The Queen a királynő.)

Sokan örömmel értesülnek majd arról, hogy a The Times írói utasítást kaptak, hogy hagyják el a „Queen Consort" kifejezést. Bármilyen tisztázó haszna is volt a gyászidőszakban, lejárt. Kamilla királynő, mostantól így kell hivatkozni rá

– olvashatóak a különféle Twitter-posztokban.

Azonban a szimpla királynőzés sokáig zavaró lehet majd.

Az újságírók ugyanis nem kaptak hivatalos utasítást arra vonatkozóan, hogy miképp kell hivatkozniuk II. Erzsébetre. Talán a néhai királynő (the late Queen) elég lesz egy kis ideig. Utána talán az öreg királynő? Vagy csak egyszerűen II. Erzsébet?

Idővel kiderül, de az biztos, hogy furcsa lesz.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk