Jurassic Park c. film egyik jelenete
Fotó: UIP-Duna Film

Visszatér a gyökereihez a következő Jurassic World-film

Nemrégiben reménykeltő hírt kaptak a dinoszauruszos mozik rajongói: több mint 30 év után visszatér az eredeti Jurassic Park írója, hogy részt vegyen az univerzum következő filmjének elkészítésében.


A Jurassic World-trilógia ugyan 2022-ben véget ért a Jurassic World: Világuralom bemutatásával a Universal Pictures nyilvánvalóan egy új filmmel próbálja meg folytatni a dinós univerzumot.

Ezt is olvasd el! Utazz a Jurassic Park-filmek forgatásainak mesés helyszíneire!

Bár elég kevés részletet tudunk egyelőre az új alkotásról, egyes forrásokból annyi már kiderült, hogy az új film írójaként az a David Koepp tér vissza, az első Jurassic Park-filmet is jegyzi.

Az ő nevéhez köthető továbbá a legelső Mission: Impossible és Hetedik érzék című filmek forgatókönyve is.

Jurassic World-log\u00f3

Forrás: Jurassic World/Youtube

A hírek szerint Koepp jó tempóban halad az írással. Olyannyira, hogy állítólag egy idei forgatás és akár egy 2025-ös megjelenési dátum is benne lehet a pakliban. A cselekmény részleteit egyelőre még teljesen titokban tartják, de az iparági pletykák arról szólnak, hogy a rajongók egy teljesen új Jurassic-korszakkal ismerkedhetnek majd meg.

Ez is érdekelhet: Létrehozható egy igazi Jurassic Park?

Nem valószínű tehát, hogy Chris Pratt-tet viszontláthatjuk majd az új részben. Frank Marshall a film producereként azonban visszatérhet, főleg annak tekintetében, hogy egy vele készült 2022-es interjúban azt sugallta, hogy a trilógián túl is vállal majd még feladatot az univerzumon belül.

Steven SpielbergFotó: Getty Images

Nem ő lehet az egyetlen régi arc: az eredeti filmet rendező Steven Spielberg szintén jelen lehet majd mint executive producer.

Bár a Jurassic World-korszak a kasszáknál sikeresen zárt, kritikailag sokan beleálltak. Az Universal célja a régi csapattagok visszahozatalával csakis az lehet, hogy egy, az 1992-es blockbusterre hajazó, elgondolkodtató dinoszauruszos kalandmozival kedveskedjen majd a nézőknek.

A figyelmetekbe ajánljuk