Napali Coast

A jó hír pont ugyanaz, mint az rosszhír. Sajnos dinoszauruszokat nem fogunk látni. Vagy éppen szerencsére, igazából nézőpont kérdése. De akár fel is kereshetjük az új film mesés helyszíneit, ugyanis nyaraláshoz sem utolsók. Kiváló úti cél mind.


Na Pali partvidék, Kauai

aerial photography of mountain range

Unsplash/Jelle de Gier

Kauai, Hawaii negyedik legnagyobb szigete, lényegében saját szereplője a Jurassic Park-franchise-nak. A sziget minden filmben szerepel, mint a fiktív Isla Nublar, ahol a dinoszauruszokat tenyésztették és szabadon kószáltak. A 2015-ös Jurassic World című filmben a sziget az új Kert-szigetként tért vissza. A valódi Kauai-sziget egyik legfélelmetesebb forgatási helyszíne a Na Pali-part, amely egyben a fiktív Isla Sorna, vagy ahogy a Jurassic Park rajongói emlékeznek, a B helyszín. A legjobb módja annak a vízről, vagy a levegőből megcsodálni. Pattanj fel egy olyan cég hajójára, mint a Makana Charters, és nézd meg a tornyosuló sziklákat teljes pompájukban, vagy szálljon fel az égbe a Blue Hawaiian Helicopter Tours segítségével, hogy felülről lebegj!

​Red Rock Canyon Állami Park

brown rocky mountain under blue sky during daytime

Unsplash/Daniel Halseth

Emlékszel arra a félelmetes jelenetre az eredeti filmből, amikor Dr. Grant elmagyarázza, hogy mennyire ijesztő lehet egy ragadozó? Tudjátok, az, amikor úgy írja le a dinoszauruszt a valóságban, hogy egy kétméteres pulyka? Nos, azt a jelenetet a kaliforniai Red Rock Canyon State Parkban vették fel. A helyszín is elég jól megválasztott, hiszen a Kaliforniai Állami Parkok magyarázata szerint "a sziklarétegek mögött a paleontológusok számára kincsesbánya rejtőzik. Fedezd fel magadnak a parkot egy túrázás vagy kempingezés során! Bár ha találsz dinoszauruszcsontokat, mindenképpen hagyd ott, ahol találtad.

​Kipu Kai, Kauai

blue ocean

Unsplash/Jason Weingardt

A Jurassic Park-franchise második része azzal kezdődik, hogy a Bowman család egy kellemes napot tölt a tengerparton - persze mielőtt a lányukat megtámadná egy csapat apró dinó. Az igazi strand a Kipu Kai, egy lenyűgöző, két mérföld hosszú homokos partszakasz, amely az Utódok című filmben is szerepelt egyébként. A legjobb módja annak, hogy odaérjünk, a vízen keresztül vezet. Keresd fel a Captain Andy's Sailing Adventures-t, ahol a legjobb utazást találod!

​Halona Beach, Oahu

aerial photo of body of water during daytime

Unsplash/Marisa Buhr Mizunaka

Amikor Owen, Claire és Franklin partra mosódik az előző filmben, úgy tűnik, hogy a hármas egy elhagyatott partszakaszon van. Valójában azonban ez a meglehetősen népszerű Halona Beach. Bár a strandot egy kicsit nehéz megközelíteni, mégis ideális hely egy romantikus napra a homokban. És ha a hely nagyon ismerősnek tűnik, az azért van, mert a Karib-tenger kalózai-széria több filmjében is láthattuk már.

Kualoa Ranch, Oahu

Hawaii view from Kualoa Ranch in Oahu

Unsplash/Ashley Hajimirsadeghi

Az Oahun található Kualoa Ranch egy igazi filmsztár. A Jurassic Parkban, a Jurassic Worldben és a Jurassic World 2-ben is szerepel, mint a széles, tágas tér. A ranch kihasználta a nyilvánosságot, és most túrákat kínál, többek között ATV- és e-bike-túrákat, csónaktúrákat és még sok mást. Végül is többször szerepelt a franchise-ban, mint némelyik híresség, akit azonosítani szoktunk a szériával, szóval megdolgozott a sziget érte mondhatni.

​Allerton Garden, Nemzeti Trópusi Botanikus Kert, Kauai

green tree

Unsplash/Jason Weingardt

Ha már jártál Hawaiin, tudod, hogy az itteni növény- és állatvilág hatalmas. Elég nagyok ahhoz, hogy egy egész Brachiosaurus csordát etessünk. Valószínűleg ezért választották a Jurassic Park-franchise helyszíni felderítői az Allerton Gardent a forgatás helyszínéül. A szigeten részt vehetsz egy önvezető sétám vagy egy túrán, hogy megismerd az itt és a többi szigeten található mesés növényvilágot.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk