Jurassic World

Világsztárokkal és ismert rendezővel tér vissza a Jurassic Park

Világsztárokkal tér vissza a Jurassic World

A Jurassic Park 1993-as bemutatása óta összesen hat különböző, a dinoszauruszok és az ember kapcsolatát feszegető filmmel örvendeztette meg a rajongókat, hamarosan pedig egy újabb rész érkezik a mozikba. Összeszedtünk mindent, amit a 2025-ben debütáló alkotásról tudni érdemes!



Immár harmincegy év telt el azóta, hogy bemutatták az első Jurassic Park-filmet, amit kettő másik követett, 2015-ben pedig a mozikba került az első Jurassic World-alkotás is, amely szintén két folytatást kapott. 2025-ben pedig érkezik a Jurassic World Rebirth, vagyis Újjászületés című film, aminek a története és a szereplőgárdája egyaránt izgalmasnak ígérkezik.

Ez is érdekelhet! Fordított Jurassic Park: volt, amikor az emlősök vadásztak a dinoszauruszokra

A Gizmodo összeállítása alapján a rendezői székbe a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történetet is jegyző Gareth Edwards ül majd, akinek van tapasztalata az óriás, emberek életét veszélyeztető szörnyes filmekkel kapcsolatban, hiszen ő rendezte a 2014-es Godzillát is. A főbb szerepekben pedig olyan sztárok kaptak helyet, mint Scarlett Johansson, Mahershala Ali, Jonathan Bailey és Rupert Friend.

A portál információi szerint a történet alapján Johansson egy olyan titkos, műveleti szakértőt alakít majd, aki dinoszauruszokra specializálódott.

A feladata pedig az, hogy egy csapatot vezessen a világ egyik legnagyobb dinoszauruszrezervátumába, hogy megóvja az ottani állatok genetikai állományát.

Csakhogy időközben a szigetre vetődik egy olyan szerencsétlenül járt család is, akiknek a hajóját dinoszauruszok támadták meg. Így sodródik össze egy olyan csapat, ami profi szakemberekből és szeretnivaló karakterekből áll, és akiknek együtt kell túlélniük a vérszomjas fenevadak között.

Ezt is olvasd el! Tudósok megoldották a Jurassic Park egyik legnagyobb problémáját

Bár tény, hogy a szereplőgárda és a rendező személye már-már garanciát jelent a minőségre, a film igazi nagy durranása a forgatókönyvíró személye.

David Koepp ugyanis olyan filmeken dolgozott, mint a Pókember, a Mission:Impossible és az eredeti Jurassic Park-forgatókönyvek.

És ha Jurassic Park, természetesen Steven Spielbergsem maradhat ki a stáblistából, ő executive producerként felügyeli a film munkálatait. Az alkotás várhatóan 2025 nyarán kerül a mozikba.

A figyelmetekbe ajánljuk