Jótékonysági felolvasást szervez a Centrál Színház

Február elején Tordason leégett egy családi ház, melyben a Centrál Színház művészeti titkára, Pataki Ági lakott a családjával. Számtalan színész segített kipakolni a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig egy különleges jótékonysági online előadást szerveznek a család megsegítésére.


Nincs olyan, aki ne ismerné Lázár Ervin meséjét, a szeretet erejéről. Ki azért, mert gyermekkorában felolvasták neki a szülei, más pedig éppen azért, mert ő olvasta fel a gyermekének. Árnika, Östör király, a Százarcú Boszorka, Rézbányai Győző és persze Szegény Dzsoni történetét pedig újra hallhatják a nézők, ugyanis 56 színész fogja fel olvasni a Kossuth-díjas író gyermekregényét – adta hírül a Centrál Színház.

A felolvasó művészek közt ott vannak a Centrál Színház társulatának tagjai, a jelenleg a színházban játszó vendégművészek és sok-sok, korábban a Centrálban szereplő színész. Mindenki azonnal elvállalta a feladatot és el is készítették otthon a videófelvételt, amelyen egy-egy részletet olvasnak fel a meséből. Így az előadásban 56 otthonból szól a történet, 56 hangon.

A felolvasásban közreműködnek: Ágoston Katalin, Alföldi Róbert, Andrádi Zsanett, Balla Eszter, Balogh Anna, Balsai Móni, Básti Juli, Bata Éva, Bereczki Zoltán, Borbás Gabi, Borbély Alexandra, Botos Éva, Cserna Antal, Endrédy Gábor, Falusi Mariann, Fehér Tibor, Földes Eszter, Gats Éva, Gryllus Dorka, Györgyi Anna, Janicsek Péter, Kakasy Dóra, Kálloy Molnár Péter, Katona László, Kovács Krisztián, Kovács Patrícia, Kovács Vanda, László Zsolt, Lengyel Tamás, Magyar Attila, Mészáros András, Nagy-Kálózy Eszter, Nyertes Zsuzsa, Ódor Kristóf, Pálfi Kata, Papp János, Parti Nóra, Pokorny Lia, Puskás Péter, Puskás Tamás, Rada Bálint, Radnay Csilla, Rudolf Péter, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Serbán Attila, Simon Kornél, Stohl András, Szabó Éva, Szabó Győző, Szalay Kriszta, Szemenyei János, Szilágyi Csenge, Sztarenki Dóra, Tompos Kátya, Trokán Nóra.

Az előadásra – ami on-demand módon a későbbi is elérhető lesz – a Centrál Színház weboldalán lehet jegyet vásárolni március 12-e 10 órától. A teljes bevételt Pataki Ági családja kapja.

A figyelmetekbe ajánljuk