a fiatal Jane Austen portréja
Kép: Culture Club/Getty Images

Ezt a 6 könyvet olvasd el, ha imádtad az éppen 200 éves Büszkeség és balítéletet

A Büszkeség és balítélet minden idők egyik legkedveltebb szerelmi története, ma pedig éppen 200 éve jelent meg először.


Akár a filmet láttad, akár olvastad a könyvet, biztosan te is szeretted a büszke Mr. Darcy és az előítéletes Elizabeth Bennet közötti változást, ahogy ellenségekből szerelmesekké válnak. Ha még több szívdobogtató jelenetre és szellemes párbeszédre vágysz, de eddig még nem igazán találtál hasonló történetet, reméljük, hogy ez a lista segíteni fog.

1. Jane Austen − Értelem és érzelem

Ha szeretted Jane Austen írási stílusát, akkor ajánlott kipróbálni valamelyik másik művét is. Az Értelem és érzelem és a Büszkeség és balítélet című könyvekben van a legtöbb közös vonás, mindkettő két nővér életét követi nyomon, akik az értelmet és az érzékenységet egyaránt megtestesítik, ahogyan a szerelemre és a házasságra tekintenek.

Ez is érdekelhet: Könyvet publikálnak Jane Austen kedvenc receptjeivel

​2. Julianne Donaldson − Edenbrooke

Marianne Daventry, aki halálra unja magát, és szeretné lerázni magáról egy nemkívánatos kérő figyelmét, örömmel fogadja el ikertestvére meghívását, hogy csatlakozzon hozzá az angol vidéken. Ám tervei hirtelen egy váratlan kalandba torkollnak, amelyhez intrika és romantika egyaránt társul.

3. Edith Wharton – A vigasság háza

Ha szeretted a Büszkeség és balítélet ugratásait és nyelvi szerkezetét, próbálj ki egy másik klasszikus művet, Edith Wharton egyik legnépszerűbb könyvét. A történet Lily Bart, egy New York-i társasági hölgy életét követi nyomon, aki férjet szeretne találni, és biztosítani a helyét a felső tízezerben.

Ha tovább olvasnál: 5 szívbe markoló regény a kutyahűségről a Lassie-n túl

4. Melissa de la Cruz − Büszkeség és balítélet és némi fagyöngy

Ebben a – könyvben egyelőre csak angolul (Pride and Prejudice and Mistletoe), de filmen magyarul is elérhető – megcsavart átiratban a gyönyörű Darcy Fitzwilliam egy sikeres nő, aki még sosem volt szerelmes. Amikor karácsonyra hazatér, hogy beteg édesanyjával töltsön időt, megismerkedik Luke Bennettel, a szomszédjuk fiával, aki egy szarkasztikus lazsáló. Vajon hogyan tudnak túllépni a lány büszkeségén és a férfi előítéletein a városi lányokkal szemben?

​5. Courtney Milan – A hercegné háborúja

Ez a könyv egy különleges témát boncolgató viktoriánus románc. Minerva Lane csöndes, szemüveges nebáncsvirág, és mindent elkövet azért, hogy észrevétlenül meghúzódhasson a sarokban. Amikor legutóbb a figyelem középpontjába került, csúnyán megjárta, ezért elmenekült botrányos múltja elől. Ezért amikor egy jóképű herceg érkezik a városba, a legkevésbé sem szeretné felhívni magára a figyelmét. De a herceget nem lehet átverni.

​6. Georgette Heyer − Frederica

Heyer a legismertebb és legkedveltebb történelmi regényírók egyike. Kedvenc kora a 19. század elejének Angliája. Ebben a történetben Frederica azért viszi Londonba kisebb testvéreit, hogy előnyös házasságot szerezzen gyönyörű húgának. Unokatestvére, Alverstoke márki vezeti be őket a nagyvárosi társasági életbe. A vidéki unokahúg azonban egyik bonyodalomból a másikba kerül, a márki pedig észrevétlenül gyengéd érzelmeket kezd táplálni a kisasszony iránt.

A figyelmetekbe ajánljuk