James Cameron az Avatar bemutatóján
Fotó: Getty Images

Akár 5 Avatar-film is jöhet még, James Cameronnak azonban vannak feltételei

Az Avatar 2009-es megjelenésével teljesen új dimenziót nyitott a mozgóképek világában. James Cameron azóta elkészítette a film folytatását, 2024 decemberében pedig érkezik majd a na'vik univerzumának harmadik része is. A direktor ezt követően sem állna meg, feltételei azonban vannak.


Bár megosztó alkotás, az Avatar tagadhatatlanul a 21. századi filmezés egyik klasszikusává vált. James Cameron sci-fi blockbustere egy olyan hatalmas világot mutat be, amellyel a közönség korábban még nem találkozott: színes, benne érdekes lényekkel és növényekkel, amelyek egyből beindítják a nézők képzeletét.

Ezt is érdekelhet: Ezért várt 13 évet James Cameron az Avatar folytatásával

A rendező ezt az általa kitalált univerzumot nem is szándékozik egyhamar eltörölni. Főleg úgy, hogy az első alkotás után a 2022-es folytatás is hatalmas kasszasiker lett. Cameronnak szinte biztosan nem kell aggódnia a filmes univerzum miatt, az Avatar 3 például már a puskacsőben várja, hogy elsüssék.

A rendező nemcsak a negyedik filmen dolgozik gőzerővel, hanem már kész forgatókönyvekkel rendelkezik az ötödik filmhez, sőt rengeteg ötlete van a folytatásokhoz is.

Ezt is olvasd el! James Cameron nagyon fontos részletet árult el az Avatar 3. részéről

Cameron nemrég megerősítette elkötelezettségét az Avatar 6 és Avatar 7 mellett – akár az ő jelenlétével, akár nélküle.

Az ötödiket már teljesen megírtuk, és vannak ötleteim a hatodik és a hetedik filmhez, bár valószínűleg akkor már átadom a stafétabotot. Úgy értem, a halandóság utoléri. De élvezzük, amit csinálunk. Imádjuk. Remek emberekkel dolgozhatunk együtt

– nyilatkozta a 69 éves Oscar-díjas rendező.

Cameron korábban is jelezte már, hogy bizonyos feltételek mellett szívesen lemond a rendezésről. A második Avatar-filmmegjelenése előtt a direktor úgy fogalmazott, hogy szeretné átadni a stafétabotot egy másik kollégájának. Mindezt azért, hogy más dolgokkal is foglalkozhasson majd, amik szintén érdeklik. Példaként felhozta az Alita: A harc angyala című mozit, amelyet bár szintén az ő ötlete volt, de végül Robert Rodriguez rendezésében készült el. Ahogy Cameron fogalmazott:

Alig várom, hogy a jövőben még több olyan rendezővel dolgozhassak együtt, akiket csodálok. És igen, a művészi időnk véges. Mindig is gyászolni fogok néhány olyan történetet, amit nem tudok megcsinálni.

Többek közt azt is elárulta, szerinte sokkal könnyebb megmaradni egy olyan világban, amiről tudjuk, hogy kötődik majd a közönséghez, mint megkockáztatni a kudarcot.

Lucas miért dolgozott tovább ugyanabban a dologban [Star Wars univerzumában – szerk.]? Mert ha az emberekhez kötődsz, miért pazarolnád el ezt? Miért kezdenél valami mást, ami talán nem is kötődne a közönséghez?

– zárta mondandóját.

A figyelmetekbe ajánljuk