James Bond.
Getty Images

James Bondot nem játszhatja fiatal színész – ez az oka

Debbie McWilliams, a James Bond-franchise casting directora elárulta, hogy szerinte a fiatal színészek miért nem alkalmasak arra, hogy eljátsszák a világ leghíresebb titkosügynökét.


Mivel McWilliams 1981 óta a franchise casting igazgatója, rengeteg tapasztalattal rendelkezik az új 007-es színészek kiválasztásában, és a Radio Timesnak adott vadonatúj interjújában beszélt is a folyamatról.

Amikor elkezdtük, kicsit más volt a hangulat. Sok fiatalabb színészt néztünk meg, és szerintem egyszerűen nem volt meg bennük a kellő gravitáció. Nem volt meg a tapasztalatuk, nem volt meg a mentális kapacitásuk, hogy elvállalják, mert ez nem csak a szerep, amit elvállalnak, hanem egy hatalmas felelősség... Szóval ezt az ötletet lesöpörtük, visszamentünk a tervezőasztalhoz és újrakezdtük

– mondta a szakember.

Ez is érdekelhet: Tényleg Idris Elba lesz a következő 007-es? A színész megszólalt

Amellett, hogy mindig kicsit idősebb színészek mellett döntött, McWilliams azt is elárulta, hogy a korábbi tapasztalat, illetve a hírnév nem feltétlenül jelent sokat a következő Bond kiválasztásakor:

Timothy Dalton híres volt, de igazából Shakespeare-színészként ismerték. Pierce Brosnan ismert volt, de alapvetően a televízióból. Roger Moore-t is a televízióból ismerték. Sean Connery azonban nem volt ismert – senki sem hallott róla.

Williams természetesen a legutóbbi Bondról, Daniel Craigről is ejtett pár szót:

Egy bizonyos réteg hallott Daniel Craigről, de sokkal inkább a független filmek közönsége. Igazából nem csinált semmilyen nagy kereskedelmi filmet. A Torta volt a legnépszerűbb, mondhatni, a Bond előtti munkái közül, de nem volt egy nagyon ismert színész.


Forrás: Far Out


A figyelmetekbe ajánljuk