james bond daniel craig

Ki lesz a következő James Bond? Ez a 10 színész a legesélyesebb

Amikor 2005-ben Daniel Craiget megválasztották a legújabb James Bondnak, a kritikák nem voltak kegyesek. A brit bulvársajtó „szőke Bondnak" és „James Bland"-nak nevezte, és a fogaitól kezdve a hőgutára való hajlamán át az akciójelenetektől való állítólagos félelméig mindenre támadtak. Az akkor 38 éves Craigre óriási nyomás nehezedett, hogy felnőjön elődeihez, akik Sean Conneryn át Pierce Brosnanig – akik mindannyian egyre magasabb és magasabb mércét állítottak fel. A színész azonban állta a sarat, hiszen széles körben az egyik legjobb Bondként tartják számon. De vajon őt ki fogja váltani?


Tom Hardy

Getty Images

A brit színésznek valószínűleg nagyon sokan örülnének. Hardy azonban nem hajlandó foglalkozni a pletykával, nehogy elkiabálja azt.

Ha megemlítem, már el is tűnt. Van egy mondás köztünk a színészi testvériségben, és az én társaim körében is, hogy ha beszélsz róla, automatikusan kiesel a versenyből

– nyilatkozta egy interjúban.

Idris Elba

Getty Images

Elba elvileg már régóta versenyben van a Bond-örökség továbbvitelére.

A nevem Elba, Idris Elba

– írta még 2018-ban a Twitterére, ezzel is csak tovább szítva a pletykákat.

Néhányan túl öregnek gondolják, míg mások izgatottan várják, hogy a brit színész történelmet írjon az első fekete Bondként.

Henry Cavill

Getty Images

Christopher Reeve és Dean Cain Supermanje után Cavill bebizonyította, hogy nem fél átvenni a hollywoodi franchise-ok stafétabotját. Úgy tűnik, hogy a színész hozzáállása Bond szerepének elvállalásánál sem lesz másképp. Amikor a The Movie Dweeb 2021-ben megkérdezte tőle, hogy hajlandó lenne-e szerepet vállalni a következő Bond-filmben, akár gonosztevőként is, azt válaszolta, hogy nagy örömmel.

Richard Madden

Getty Images

A skót színész egyelőre nem nyilatkozott a Bond szerepének lehetőségéről, de a szavazók körében még mindig ő az egyik favorit. A Trónok harcától kezdve a Testőrig mindenben bizonyította, hogy tehetséges színész. Nem utolsó sorban pedig a Sean Connery-rajongók is örülnének, ha ismét egy kaledóniai színészt láthatnának a legendás szerepben.

Robert Pattinson

Getty Images

Lehet, hogy a Batman főszerepével megütötte a főnyereményt, de ha Pattinsont a 007-es ügynökként láthatnánk, az biztosan háttérbe szorítaná a DC Comicsban játszott alakításának csillogását. A hírhedten zárkózott brit színészt még az elismert filmrendező, Danny Boyle (a Trainspotting, a Gettómilliomos és a 28 nappal később rendezője) is jó szívvel ajánlotta, aki az Esquire-nek azt mondta, hogy Pattinson „nagyszerű Bond lenne".

Harry Styles

Getty Images

Ez most egy kicsit furcsának tűnhet a megrögzött Bond-rajongók számára. Egy popsztár, aki James Bondot játszik?

Pedig egyesek szerint Harry Styles is versenyben van, és nagyon is érdekli a szerep. Ettől függetlenül az énekes már most is lenyűgöző hollywoodi filmográfiát tudhat magáénak, hiszen szerepelt a Dunkirk, az Örökkévalók és barátnője, Olivia WildeDon't Worry Darling című filmjében.

Henry Golding

Getty Images

Habár a Crazy Rich Asians című romantikus vígjátékban játszott szerepével vált híressé, Henry Golding játszott már egy tucatnyi komoly filmes karaktert is. Guy RitchieÚriemberek című filmjében nyújtott alakítása – annak ellenére, hogy a forgatókönyv több faji sértést is tartalmazott – bebetonozta a hírnevét, és megtudhattuk, hogy igenis képes keményfiút játszani, de vajon a jófiú-kém szerepében is brillírozna?

Természetesen elvállalnám! Szerintem minden épeszű színész egyből lecsapna a lehetőségre. Ez egy olyan gazdag karakter, amit meg lehet ragadni

– válaszolta egy interjúban.

Ezzel pedig lehet, hogy ő lesz az első ázsiai Bond?

Regé-Jean Page

Getty Images

Bár sok nő szívében örökre a Bridgerton szívtiprójaként fog élni Regé-Jean Page, de úgy tűnik, hogy ő is komoly esélyekkel indul a főszerepért. A bukmékerek még idén márciusban is Craig legsanszosabb utódjának tartották, a 34 éves színész pedig rendszeresen visel elegáns öltönyöket a vörös szőnyegen, így nem nehéz elképzelni a daliás kém szerepében.

Miles Teller

Getty Images

A Top Gun: Maverick sztárja, Miles Teller neve is felmerült az új James Bond karakterhez. Sőt, még a nagymamája, Leona Flowers is hangoztatta véleményét, mely szerint unokája tökéletes választás lenne a szerepre.

Bebizonyította, hogy minden megvan benne, amit keresnek. Tehetség, kinézet, erő, világviszonylatban is vonzó és ó, annyira menő

– írta Twitteren az asszony.

Chiwetel Ejiofor

Getty Images

A brit színész, Chiwetel Ejiofor is kifejezte érdeklődését a szerep iránt. Sőt, Naomie Harris (Eve Moneypenny), – aki a legutóbbi Bond-filmekben szerepelt – is támogatja, hogy Ejiofor játssza a főhőst.

Tegnap a vörös szőnyegen sétáltunk, és úgy tűnik, Chiwetel neve is szerepel a listán, aki a következő Bond lehet. Ezt eddig nem tudtam, de én nagyon örülnék!

– nyilatkozta júniusban a színésznő.

A figyelmetekbe ajánljuk