A brit királyi család.
Getty Images

Megható módon tisztelgett II. Erzsébet előtt a királyi család

A királyi család nemrégiben megható módon tisztelgett az elesett katonák, valamint II. Erzsébet királynő előtt az Emlékezés Fesztiválján.


A Londonban, a Royal Albert Hallban nemrégiben megrendezett eseményen II. Erzsébetet a nemzet iránti szolgálatáért és kötelességtudatáért méltatta Huw Edwards híradós, aki a BBC-n jelentette be a királynő elhunytát.

Károly királyhoz csatlakozott felesége, Kamilla királyné, valamint fia, Vilmos herceg, Katalin hercegné, Anna hercegnő és Eduárd herceg is. A botrányok kereszttüzében lévő András herceg nem volt jelen az eseményen.

Ez is érdekelhet: Vilmos és Katalin nagyon haragudhatnak a királyi család egyik tagjára

A királyi résztvevők az erkélyről figyelték az eseményeket, komor fekete ruhákban, amelyeket különböző katonai kitüntetéseik díszítettek. A királynő sokéves szolgálatáról készült klipeket játszottak le a tömegnek, a katonai tiszteletadás mellett, amely a falklandi háború 40. évfordulójára és a katonák családjaira emlékezett.

A Metro beszámolója szerint Eduárd a következőket mondta a királynőről:

A szolgálat és a kötelesség a katonai élet jelszavai. Mindig is azok voltak. És egyetlen személy sem szimbolizálta ezeket a jelszavakat helyesebb, teljesebb módon, mint néhai Őfelsége, II. Erzsébet királynő, a fegyveres erők főparancsnoka, a Brit Királyi Légió védnöke, aki figyelemre méltó, nyolc évtizedet átívelő időszakot töltött a trónon.

Rishi Sunak miniszterelnök is jelen volt, az eseményen pedig fellépett többek között Andrea Bocelli és Luke Evans színész is.

A BBC szerint Erzsébet királynő „az Emlékezés vasárnapját a naptárában szereplő egyik legfontosabb elfoglaltságnak tekintette".

A királynőnek szoros kapcsolatai voltak a hadsereggel, és a második világháborúban teherautó-sofőrnek és szerelőnek képezte ki magát. A háború azonban véget ért, mielőtt csatlakozhatott volna a frontvonalhoz.

Erzsébet királynő 2009-ben egy különleges katonai kitüntetést is bevezetett, az Erzsébet-keresztet, amely a királyi család honlapja szerint „az 1948 óta katonai műveletekben vagy terrorizmus következtében elhunytak" családtagjainak megsegítésére szolgál.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk