Idén jelenik meg Paul Mccartney várva várt emlékirata
Getty Images /John Lamparski

Idén jelenik meg Paul Mccartney várva várt emlékirata

Dalai felhasználásával és egy Pulitzer-díjas költő segítségével emlékiratokat ír Paul McCartney.

A kötet november 2-án jelenik meg.

A 78 éves McCartney 154 dalon keresztül követi végig életét tinédzserkorától és John Lennonnal való együttműködésének kezdetétől szólókarrierjéig a The Lyrics: 1956 to the Present című műben. Paul Muldoon ír költő lesz a kötet szerkesztője és a bevezető megírásában is segédkezik.

„Sűrűn kérdezték tőlem, hogy fogok-e önéletrajzot írni, de soha nem volt megfelelő az idő erre. Egy dolog volt, amire mindig sikerült időt szakítanom akár otthon, akár úton voltam, az pedig a dalszerzés"

– nyilatkozta Mccartney.

„Tudom, hogy egyes emberek, ha elérnek egy bizonyos kort, szeretik elővenni naplójukat, felidézni a múlt mindennapjainak az eseményeit, de nekem nincsenek ilyen feljegyzéseim. Nekem csak a dalaim vannak, amelyek ugyanezt a célt szolgálják. Ezek a dalok átívelik egész életemet"

– folytatta az énekes.

A kiadók régóta várnak egy McCartney-önéletrajra, még akkor is, ha a zenész gyakran beszélt a múltról és részt vett Barry Miles Paul McCartney: Many Years From Now című könyvének elkészültében vagy a The Beatles Antológia című könyv és dokumentumfilm megszületésében.

A kötetek tartalmazni fogják McCartney soha nem látott piszkozatokat, leveleit és fényképeit.

Megismerhetjük az embert, az alkotási folyamatokat, a legendás dallamok kidolgozását és ihlet pillanatait"

– mondta a kiadó.

(MTI / The Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk