Olaj a tűzre: Harryt és Meghant is belekeverték Katalin botrányába

Olaj a tűzre: Harryt és Meghant is belekeverték Katalin botrányába

Az elmúlt napokban egy újabb kellemetlenséggel kellett megbirkóznia a királyi családnak, miután Katalin anyák napi posztja kisebb zűrzavart okozott a médiában. A walesi hercegnét a napokban azért érték kritikák, mert a fotóról, amit kitett, kiderült, hogy némileg szerkesztett volt. Most pedig Meghant és Harryt is szeretnék belekeverni az ügybe.


A fotó Katalin holléte miatti növekvő aggodalmak közepette érkezett, mivel nem látták nyilvánosan, mióta a Buckingham-palota január közepén bejelentette, hogy kórházba került egy tervezett hasi műtét miatt. A palota akkor annyit közölt, hogy Katalin körülbelül két hétig marad kórházban, majd egészen húsvétig nem tudja folytatni a munkáját.

Ez is érdekelhet: Különleges vendégek látogatták meg a kórházban lábadozó Katalint

A szóban forgó posztban látható képet eredetiként tűntettek fel – sőt, azt nyilatkozták, hogy a fotót férje, Vilmos herceg készítette –, ám a nagy nemzetközi fotóügynökségek terhelő bizonyítékokat találtak a kép hamisságára. Katalin pedig beismerte, hogy a hír igaz, és valóban manipulálták a fotót.

Hétfő délután Katalin, Vilmossal közös, hivatalos X-oldalukon kért bocsánatot a szerkesztett fotóért, melyet a PR-szakértők „hatalmas öngólnak” minősítették, és arra kérték a királyi hivatalnokokat, hogy adják ki a szerkesztetlen képet a közvélemény bizalmának visszanyerése érdekében. Bár a hercegné nyilvánosan vállalta a felelősséget a fotó megváltoztatásáért, a Kensington-palota közölte, nem fogja újra kiadni a szerkesztetlen fotót.

A botrány miatt újabb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot a királyi családról. Hétfőn a Page Six cikkében egy állítólag Harry herceghez és feleségéhez, Meghan Markle-höz közel álló források idézeteit közölte. Az egyik ilyen forrás azt állította, hogy a Katalin által elkövezett hibát „Meghan soha nem követné el. [...] Éles szeme van, és mindig figyel az apró részletekre”.

Olvasd el ezt is! Harry és Meghan kis híján katasztrofális autóbalesetet szenvedett

Ha Harry és Meghan valaha is találkozott volna ugyanezzel a problémával, megsemmisültek volna. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk

– állt a cikkben.

Szerdán azonban Harry és Markle Archewell Alapítványának szóvivője, elmondta, hogy a Page Six cikkében mondottak nem tőlük származnak.

Akár hivatalosan is foglalkoznak a vitával, akár nem, egyértelmű, hogy a brit sajtó be akarja húzni Harryt és Meghant is a botrányba.

Szerdán Misan Harriman fotós és a sussexi herceg közeli barátja az X-en cáfolta a nemrég megjelent bulvárlapok szalagcímeit, amelyek azzal vádolták, hogy digitálisan manipulálta azt a fekete-fehér portrét, amelyet a pár 2021-es terhességi bejelentéséhez készített.

Harriman, aki ezután megosztotta a felvétel eredeti, színezett változatát, vádlóit „veszélyes és elfogadhatatlan viselkedésükért” szidta.

A figyelmetekbe ajánljuk