Harry herceg.
Getty Images

Harry hercegnek esélye sincs visszatérni az Egyesült Királyságba a szakértő szerint

Harry herceg a héten az Egyesült Királyságban tartózkodott az Associated Newspapers ellen indított per miatt, azonban egy királyi szakértő szerint a végleges visszatérés egyelőre szinte biztosan kizárható.


Sussex hercege és hercegnéje 2020-ban lemondott vezető királyi szerepéről, hogy magánemberként élhessen a dél-kaliforniai Montecitóban.

Azóta a pár kapcsolata a királyi család többi tagjával nem volt különösebben pozitív – ez köszönhető a dokusorozatuknak, illetve a herceg memoárjának is.

Számomra egyértelműnek tűnik, hogy Harrynek nem áll érdekében kibékülni a családjával. Most már új élete van, ami teljesen más, és nem tud visszamenni. Nincs lehetőség arra, hogy visszatérjen Nagy-Britanniába, és normális életet éljen itt. Miközben beszélgetünk, ő Nagy-Britanniában van a High Courtban, de egyik családtagja sem találkozik vele. Ez elég sokatmondó. Állítólag megpróbált találkozni a királlyal, de Károly azt mondta, hogy túlságosan „elfoglalt'".

– mondta Andrew Larman, a The Windsors at War című könyv szerzője a Royally Us nevű podcastben.

Ez is érdekelhet: Harry herceget kitoloncolhatják Amerikából drogügyei miatt

A királynak ezen a héten Franciaországban kellett volna lennie (ezt az utazást a tüntetések miatt elhalasztották), és Németországba is elutazott, tehát valóban eléggé elfoglalt – de ettől függetlenül igaz, hogy ha jóban lenne Harryvel, valószínűleg jobban megerőltetné magát, hogy láthassa a saját fiát.

Közben a héten a palota ismét Harry célkeresztjébe került, amikor a bíróságon tanúvallomást tett.

Az intézmény kétségtelenül sokáig visszatartott tőlem információkat az NGN [News Group Newspapers] telefonos hackelésével kapcsolatban, és ez csak az elmúlt években vált világossá, amikor különböző jogi tanácsokkal és képviselettel a saját követelésemet érvényesítettem

– vallotta a herceg.

Harry herceg más közéleti személyiségek egy csoportjával – köztük Elton Johnnal és Elizabeth Hurleyvel – együtt jogi lépéseket tett az Associated Newspapers ellen, amelyet állítólagos „visszataszító bűncselekményekkel és a magánélet súlyos megsértésével" vádolnak.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk