Harry herceg
Fotó: Karwai Tang/WireImage

Harry herceget kitoloncolhatják Amerikából drogügyei miatt

Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban költözött az Egyesült Államokba, miután lemondtak vezető királyi szerepükről.


A pár a Harry & Meghan című Netflix-dokumentumfilmben beszélt arról a döntésükről, hogy elhagyják az Egyesült Királyságot, részletezve a brit sajtó által rájuk nehezedő nyomást, valamint a család többi tagjával való megromlott kapcsolatukat.

Ez is érdekelhet: Az amerikaiak kiakadtak Harry hercegre és Meghan Markle-re

A sussexi herceg a nemrég megjelent Spare című memoárjában őszintén beszélt a gyermekkorától kezdve az édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálát követő gyász feldolgozásán át a Kamillával való nehézségeiig.

Azt is beismerte, hogy a múltban kábítószert szedett, ami az egyik ügyvéd szerint hatással lehet az amerikai vízumára. Könyvében Harry elmondta, hogy kísérleti drogokat használt, hogy segítsen neki feldolgozni édesanyja elvesztését, és megosztott egy anekdotát arról is, hogy varázsgombát szedett Courteney Cox házában.

Most Samuel Dewey amerikai ügyvéd − aki a Heritage Foundation konzervatív agytröszt nevében nyilatkozott − azt mondta, hogy ez a beismerés hatással lehet Harry vízumára, ha nem jelentette be a hatóságoknak.

Ha tovább olvasnál: Oprah magára hagyta Harryt és Meghant?

Harry herceg 2014-ben

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Dewey azért kampányol a vízumkérelem nyilvánosságra hozatala mellett, mivel állítása szerint aggódik amiatt, hogy a herceg esetleg „kedvezményes elbánásban" részesült.

Az amerikai bevándorlási törvények szerint a drogfogyasztás bejelentésének elmulasztása kitoloncolást vagy az állampolgárság kérelmezésének végleges megtiltását eredményezheti.

Bár Dewey azt állítja, hogy az alapítványt nem érdekli, hogy Harry kap-e mentességet vagy sem, úgy véli, hogy a részleteket nyilvánosságra kell hozni, mivel „ha nem megfelelő bánásmódban részesült, az a törvény végrehajtásával kapcsolatban hatalmas aggodalomra ad okot".

Nem világos, hogy Harry milyen vízummal rendelkezik az Egyesült Államokban, vagy a kérelmével kapcsolatos információk, mivel a részletek az amerikai vám- és határvédelmi hatóságok és a külügyminisztérium szerint bizalmasak.

Harry herceg egyelőre nem nyilatkozott.

Forrás: Marie Claire

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk