Harry herceg mosolyog.
Getty Images

Harry herceg szerint a királyi család tagjainak pszichológusra lenne szükségük

A 38 éves herceg érdekes dolgokat mondott Dr. Máté Gábornak – aki a toxikus traumák szakértője – egy livestream beszélgetés során.


Harry elismerte, hogy a legtöbb család „bonyolult" és „diszfunkcionális", de úgy véli, a terápia az, ami segít abban, hogy az emberek egy nyelvet beszéljenek, hogy jobban megértsék egymást, olyannyira, hogy a sussexi herceg a családját is terápiára biztatta, miután ő is segítséget kért a szakemberektől.

Harry a beszélgetés során a terápiával kapcsolatos személyes tapasztalataira hivatkozott, és azt mondta, hogy ez megtanította őt egy „új nyelvre", és jobban megértette önmagát.

Ez is érdekelhet: Már a testbeszéde is arról árulkodik, hogy Harrynek esze ágában sincs hazamenni

Harry 12 éves volt, amikor 1997-ben elvesztette édesanyját, a néhai Diána hercegnét. A megpróbáltatást követően a hercegnél egy terapeuta PTSD-t diagnosztizált.

A diagnózist felidézve így nyilatkozott:

Nem volt jó érzés, amikor közölték velem, hogy poszttraumás stressz-szindrómám van.

Külön érdekesség, hogy Dr. Máté Gábor a Tartalék című memoár elolvasása után diagnosztizálta Harrynél a figyelemhiányos rendellenességet (ADD), amelyet az életében fellépő stressz váltott ki, ami gátolta abban, hogy egyetlen feladatra koncentráljon.

Harry reméli, hogy sikerül megtörni a mentális egészség körüli megbélyegzést, és úgy véli, mindenki küzd vele valamilyen formában.

Ettől függetlenül, a diagnózis ellenére a herceg nem szeretné, ha a tapasztalatai hatással lennének a gyermekeire.

A terápia mellett Harry a feleségét is dicsérte, amiért „megmentette" őt.

Az emberek azt mondták, hogy a feleségem megmentett. Én megrekedtem ebben a világban, ő egy másik világból jött, és segített kihúzni engem ebből. A párom egy kivételes ember, és örökké hálás leszek a bölcsességért és a térért, amit nekem adhatott. Mindkettőnknek megvoltak a saját dolgaink a családjainkkal. Természetesen nem tekintem magam áldozatnak. Nem keresem, és soha nem is kerestem ebben a szimpátiát

– fejtette ki Harry.

Forrás: Marie Claire UK

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk