harry herceg

Harry herceg mentális problémáit a brit titkosszolgálat terapeutái kezelték

Harry herceget állítólag az exbarátnője, Cressida Bonas bátorította arra, hogy terápiára járjon.


Tina Brown királyi írónő legújabb könyvében, a The Palace Papers-ben a brit monarchia körül terjengő legnépszerűbb pletykák témáit tárja fel.

Az író a legutóbbi részben Harry herceg mentális betegséggel folytatott küzdelmével foglalkozott, és azzal, hogy milyen messzire ment, hogy megbirkózzon a problémáival. A hírek szerint nehezen tudta összeegyeztetni a magánéletét a királyi kötelességeivel és a nyilvános szerepléssel, ami megviselte a Cressidával való kapcsolatát is, aki 2012 és 2014 között járt Harryvel.

Cressida el akart menni vacsorázni és kikapcsolódni, de Harrynek nem igazán volt kedve. Amikor sétáltak az utcán négy lépéssel a lány előtt járt, ahelyett, hogy fogta volna a kezét. Amikor pedig színházba mentek, a herceg a szünetben lelépett, hogy gond nélkül kijuthasson. Ez Cressidát nyilván szörnyen megviselte, és a lelkileg megerőltető időszak után rábeszélte Harryt, hogy forduljon segítségért. A fiatal herceg ekkor ment el a brit titkosszolgálat, az MI6 terápiájára.

S bár a szerelmesek kapcsolata két év után véget ért, Harry egy kedves levélben köszönte meg a segítségét:

Csodállak, minden jót kívánok neked, és mindenekelőtt köszönöm, hogy segítettél nekem, hogy szembenézzek a démonaimmal és segítséget keressek.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk