II. Erzsébet és Harry herceg.
Getty Images

Harry herceg finomítani akar az önéletrajzi könyvén a királynő halála után

Tavaly júliusban Harry és a Penguin Random House bejelentette, hogy 2022-ben kiadják a herceg memoárjait.


A Random House sajtóközleményében azt írta, hogy a herceg megosztja majd „az őt formáló élmények, kalandok, veszteségek és életleckék meghatározó beszámolóját", hozzátéve, hogy az önéletrajz egy „őszinte és magával ragadó személyes portré" lesz.

A beszámolók szerint ez egy 36,8 millió fontos üzlet része, amely három könyvet fog tartalmazni, a debütáló kötet – amelyet a díjnyertes szerző, JR Moehringer írt – ősszel kerül a boltok polcaira.

A The Telegraphon keresztül megjelent beszámolók szerint azonban Harry megpróbál „finomításokat" eszközölni az emlékiratokon, miután nagyanyja, II. Erzsébet királynő a hónap elején elhunyt.

A kiadvány azt írja, hogy Harry attól tart, hogy az önéletrajzban szereplő néhány kinyilatkoztatás „nem fog olyan jól mutatni" II. Erzsébet halála után, és megpróbál változtatásokat eszközölni, de a kéziratot a kiadók már elfogadták, így potenciálisan már túl késő lehet a módosításokhoz.

Két másik újság, a The Sun on Sunday és a The Mail on Sunday szerint egy forrás ezt mondta:

Harry egy kicsit megnehezítette a dolgokat, mivel kétségbeesetten szeretné, ha a királynő halála, temetése és apja, Károly trónra lépése fényében finomítani tudna a könyvön. Lehetnek olyan dolgok, amelyek nem néznek ki jól, ha ilyen hamar előkerülnek a királynő halála és az apja királlyá válása után. Azt akarja, hogy a kínosabb részeket megváltoztassák. Ez semmiképpen sem egy teljes átírás. Mindenképpen változtatásokat akar. De lehet, hogy már túl késő lesz.

Bár a megjelenési dátumot még nem erősítették meg, úgy vélik, a kiadó nagyon szeretné, ha a kötet még karácsony előtt elérhetővé válna a nagyközönség számára.

Harry herceg egyelőre nem nyilatkozott az ügy kapcsán.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk