Harry herceg mikrofonba beszél.
Getty Images

Egy királyi szakértő szerint Harry herceget meg kellene fosztani a címeitől

Harry herceg 2023 januárjában debütáló memoárja, a Spare megjelenése előtt Tom Bower királyi szakértő amellett érvelt, hogy a sussexi herceget minden királyi címétől meg kellene fosztani a könyv és a korábbi médiamegjelenései „káros" jellege miatt.


A Good Morning Britain október 31-i adásának egyik szegmensében Bower – aki a 2022-ben megjelent, Revenge: Meghan, Harry, and the War Between the Windsors című könyv szerzője – azt állította, hogy mind Harry, mind Meghan Markle arra használja a címét, hogy növelje saját népszerűségét, miközben sárba tiporják a királyi családot. A 2021 márciusi óriási botrányt kavaró interjújuk Bower érvelése szerint elég volt ahhoz, hogy a párost végleg félreállítsák.

Szerintem nem szabadna többé megengedni nekik, hogy hercegnek és hercegnének nevezzék magukat, és szerintem az az egyetlen módja annak, hogy aláássuk és csökkentsük a jelentőségüket Amerikában, ha azt mondjuk: >>Nos, ha ezt gondolják rólunk, ez a mi családunk, ez Nagy-Britannia, akkor nem kell többé megtartaniuk a címüket.<< Ha abból akarják megkeresni a pénzüket, hogy szétverik Nagy-Britanniát, akkor miért kellene őket hercegként és hercegnéként elismerni?

– érvelt Bower az adásban.

Ez is érdekelhet: Harry herceg memoárja rosszul fogja érinteni Károly királyt

A Good Morning Britain műsorában jelenlévők közül azonban nem mindenki értett egyet Bower kemény érvelésével. Dr. Tessa Dunlop – akinek Erzsébetről és Fülöpről szóló könyve 2023. április 4-én jelenik meg – visszavágott szerzőtársának, azzal érvelve, hogy mint olyasvalaki, aki hasznot húzott Harry és Meghan királyi családból való kiválásából, nem kellene ilyen gyorsan ítélkeznie.

Harrynek elég nehéz fiatalkora volt, eközben te ott ülsz a kis intézményes pozíciódban, és az ő vitatható „szerencsétlenségük" vagy „szerencséjük" hátán kaszálsz, attól függően, hogy forgatod az érmét. Igen, már nem tartoznak ebbe a családba, igen, sok napsütötte fotót készítenek, és levetették a királyi díszeket, na és? Ők egy másik generáció, mint te, Tom, hagyd őket

– fejtette ki Dunlop.

Harry királyi címeinek sorsa – és a gyerekeié is – nagyban függ a Spare című memoárban leírtaktól.

A Vanity Fair tudósítója és szerzője, Katie Nicholl The New Royals című könyvében elárulta, hogy III. Károly király habozik az ügyben, hogy királyi címeket adományozzon unokáinak, Archie és Lilibet Mountbatten-Windsornak, és valószínűleg Harry memoárjának megjelenéséig várni fog a döntés meghozatalával.

Cikkünk hasonló témában: Károly király veszélyeztetheti Harry és Meghan hercegi titulusait

Forrás: InTouch

A figyelmetekbe ajánljuk