The Rocky Horror Picture Show

5 film, amitől azonnal halloweeni hangulatod lesz

Már csak pár nap és elérkezik a Halloween, az év leghátborzongatóbb időszaka. Ilyenkor talán még azok is megnéznek egy-egy horrorfilmet, akik alapvetően nem kedvelik ezt a stílust. De természetesen akadnak olyan alkotások is, amelyek kellőképpen misztikusak, de nem hozzák ránk a frászt.


Bűvölet (1996)

Egy katolikus iskolába újonnan érkező lány egy tini boszorkányok klikkjébe kerül, akik erőt gyakorolnak mindazok ellen, akik keresztbe mernek tenni nekik - legyenek azok tanárok, riválisok vagy kotnyeles szülők.

Átkozott boszorkák (1998)

Igazi Halloween-témájú romantikus komédia. A filmben két nővér (Sandra Bullock és Nicole Kidman) mágikus erejüket használva harcolnak egy családi átok ellen, amely megakadályozza őket a szerelemben.

Tűnj el!

Chris (Daniel Kaluuya) és Rose (Allison Williams) elérkeztek kapcsolatuk azon pontjához, amikor végre megismerik egymás szüleit, ezért a lány meg is hívja egy családi hétvégére barátját. Már a megérkezés pillanatában érezhető, hogy a lány rokonai kicsit túl előzékenyek, de Chris ezt annak tudja be, hogy zavarban vannak, mivel ő maga afroamerikai.

A hétvégén azonban több furcsaság is történik, a helyzet pedig odáig eszkalálódik, hogy Chrisnek végül menekülnie kell.

A Tűnj el a horrorfilmek pionírja, hiszen a 2018-as Oscar-gálán négy díjra is jelölték – köztük a legjobb film, és legjobb férfi főszereplő kategóriában –, melyek közül egyet, a legjobb forgatókönyvnek járót be is zsebelte. Korábban ebben a filmstílusban egy film sem ért el ilyen sikereket.

A Babadook

Miután Amelia (Essie Davis) férje meghal, egyedül kell felnevelnie a fiukat. Amikor a kisfiú (Noah Wiseman) egy furcsa szörnyre kezd panaszkodni az ágya alatt, a család félelmetes utazásra indul. Nem mellesleg, A babadook tökéletes ötletbörze a Halloween-partikhoz.

Az ördögűző

Igazi filmklasszikus, a horrorfilmek egyik leghátborzongatóbbja. A történet szerint Regant (Linda Blair) megszállja maga az ördög. Édesanyja, Chris (Ellen Burstyn) teljesen tanácstalan, így végül – miután az orvosok sem tudtak a lánnyal mit kezdeni – felhívja a helyi papit, Merrin atyát, aki megkezdi az ördögűzést.

Minden idők legfélelmetesebb filmje óriási hatással volt a popkultúra alakulására, ami nem is csoda, hiszen korábban sosem láthattunk hasonló filmet.

A figyelmetekbe ajánljuk