halloween kills

Michael Myers legújabb áldozata James Bond a mozikasszáknál.


Nem tudta megtartani első pozícióját az amerikai mozikasszáknál második hetében Daniel Craig utolsó James Bond-filmje, a Nincs idő meghalni. A veszte pedig, mint számtalan fiktív karakternek, Michael Myers volt. Bemutatták ugyanis a Gyilkos Halloweent, ami 50,4 millióval nyitott, ehhez képest a 007-es legújabb kalandja 24,3 milliót szedett csak össze második hetére. Érdekesség, hogy a horrorfolytatás egyszerre debütált moziban és a Peacock nevű streamingplatformon is, míg a Nincs idő meghalni csak moziban látható.

Ehhez ha még hozzávesszük azt is, hogy Michael Myers legújabgyilkolós kalandja kevesebb, mint 20 millióból készült, akkor a producerei dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis már több, mint dupláját termelte meg így is egy hétvége alatt büdzséjének. Ezzel szemben James Bond legújabb gyilkolós kalandja 250 millióból készült, jelenleg világszerte 400 milliónál tart, a stúdió elvárásai pedig 800 millió körül lehet. Szóval bele kell húznia a szuperkémnek, ellene szól a hossza, ami miatt kevesebb alkalommal lehet egy nap vetíteni.

A hétvége legnagyobb vesztese viszont Az utolsó párbaj, ami egyöntetű kritikai siker, de a közönséget ennek ellenére hidegen hagyta. A Ridley Scott rendezésével Matt Damon és Ben Affleck forgatókönyvéből készült lovagfilm csúnya bukás 4,8 milliós nyitánnyal. Hogy jobban átérezzük, ez mekkora kudarc, a film 100 millió dollárból készült. Szóval jó sokat fognak rajta bukni, hiába imádták a kritikusok.

(Forrás: Vanity Fair)


A figyelmetekbe ajánljuk