György herceg, Lajos herceg és Sarolta hercegnő
Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

György hercegnek trónörökösként a testvérei nélkül kell felnőnei

A testvéreitől külön kell felnőnie György hercegnek

A brit királyi családban trónörökösnek lenni az egyik legfontosabb szerep, amire már egész kisgyerek koruk óta készülnek a família kiválasztott tagjai. A hírek szerint hamarosan György is abba a korba lép, amikor el kell kezdenie felkészülnie arra, hogy egy napon ő lesz az uralkodó. Ez pedig azzal jár majd, hogy sok időt kell a testvérei nélkül töltenie, ami könnyen lehet, hogy ugyanolyan konfliktusokat okoz majd a családban, mint amilyet Harry és Vilmos esetén látunk.


Bár kétségtelen, hogy Katalin és Vilmos mindent megtesznek azért, hogy a lehető legnormálisabb gyerekkort biztosítsák három gyermeküknek, vannak olyan szabályok a királyi családban, amik ezt jelentősen megnehezítik. A Marie Claire információi szerint

hamarosan György abba a korba lép, amikor elkezdődik a felkészítése arra, hogy egy nap ő foglalja el a trónt – ez pedig komoly nézeteltéréseket okozhat a családban.

Harry herceg könyvéből, a Tartalékból tökéletesen kiderül az, hogy mennyire más bánásmódban részesült gyerekként, mint a testvére, Vilmos. Sokak szerint ez az oka annak, hogy a két herceg a mai napig rossz viszonyban van egymással. Katalin és Vilmos legidősebb gyermeke, György jövőre betölti a 12. életévét, ami vízválasztó egy trónörökös életében:

ettől a kortól kezdve ugyanis nem repülhet együtt a testvéreivel, de még Vilmos herceggel sem.

Ez is érdekelhet! Ez a titkos üzenet Vilmos szakálla mögött – a herceg arcszőrzetének komoly jelentősége van

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151, Gy\u00f6rgy herceg, Vilmos herceg, Sarolta hercegn\u00e9, Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Lajos herceg

György hercegnek hamarosan elkezdődik a felkészítése arra, hogy egy nap uralkodó lesz

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Graham Laurie, a királyi család egykori pilótája a Right Royal Podcast című műsorban beszélt arról, hogy milyen okok miatt kell Györgynek gyakorlatilag teljesen magára utalva felnőnie.

Károly, Diana, Vilmos és Harry egészen addig együtt utaztak mindenhova, amíg Vilmos be nem töltötte a tizenkettedik életévét. Onnantól kezdve – a királyi hagyományoknak megfelelően – Vilmosnak teljesen egyedül kellett repülőre szállnia. Ennek az az oka, hogy ugyanazon a gépen nem tartózkodhat két trónörökös, hiszen, ha valami baj történik, az nem történhet meg, hogy egyszerre két trónörököst veszítsünk el

– magyarázta a férfi, aki azt is elárulta, hogy előfordul, hogy az uralkodó engedélyével kivételt tehetnek a család tagjai.

Még több hír a királyi családról! Csak azért született, hogy tartalék legyen – 40 éves lett Harry herceg

Annak idején csak akkor utazhatott együtt a család, ha azt II. Erzsébet jóváhagyta. Ugyanez a helyzet most is: ha a király engedélyezi, akkor természetesen György is utazhat a családjával együtt. És ahogy eddig láttuk, Katalin és Vilmos már sokszor szembementek a királyi hagyományokkal, így nem lenne meglepő, ha most is a saját fejük után mennének.

A figyelmetekbe ajánljuk