kémcsövek
Fotó: Shutterstock

Jövőbeli rajongók: ezen a fesztiválon kémcsövekben pihenő petesejtekből áll a közönség

A Way Out West nevű svédországi zenei fesztivál létrehozta a Future Fan Stage, vagyis a „jövőbeli rajongók színpada” nevű szekciót, amelynek közönsége még meg nem termékenyített petesejtekből és spermiumokból fog állni, írja a Dezeen.


A különleges új színpad a göteborgi Way Out West fesztivál szervezésében készült el. Az augusztusi rendezvényen többek között olyan előadók zenéit játsszák majd le a mesterséges megtermékenyítés előtt álló spermiumoknak és petesejteknek, mint Fred again.. vagy épp Peggy Gou.

A Love Hultén svéd tervező által megálmodott apró helyszín nem a fesztivál többi részével együtt, hanem egy lombikprogramra szakosodott stockholmi klinikán kapott helyet. A szokatlan új stratégiát a Way Out West szervezői saját bevallásuk szerint a zeneipar jövőjére való tekintettel dolgozták ki.

Ahhoz, hogy relevánsak maradjunk, elengedhetetlenek az új rajongók

– áll a fesztivál közleményében.

Segíteni akarunk a nagyszerű zene jövőbeli rajongóinak megteremtésében azzal, hogy a koncertek élő felvételeit a lehető legkorábban beoltjuk a DNS-ükbe.

A fesztivál képviselői hozzátették: a döntést olyan tanulmányok inspirálták, amelyek szerint a zene javíthatja a mesterséges megtermékenyítés sikerességét.

Az egyszerre múltidéző és jövőbe mutató Future Fan Stage a laboratóriumi berendezések és egy színpad elemeit kombinálja. Egyebek között hangra reagáló fényeffektek és miniatűr reflektorok is helyet kaptak az amúgy orvostechnikai eszközre hajazó apró helyszínen.

A figyelmetekbe ajánljuk