Emma Stone A kedvenc (2018) egyik jelenetében
Fotó: Profimédia

​10 film a női erőről a nemzetközi nőnap alkalmából

Nincs is annál jobb, mint amikor egy filmben egy inspiráló női szereplő vagy az egymást támogató nők bajtársiassága áll a középpontban. A nemzetközi nőnap alkalmából 10 igazi woman power alkotást ajánlunk!


1. Roma (2018)

Az Alfonso Cuarón által írt és rendezett Oscar-díjas film a 70-es években Mexikóváros roma negyedében élő Cleo, egy őslakos háztartási alkalmazott megrendítő, félig önéletrajzi történetét meséli el. A fekete-fehérben forgatott, lenyűgöző remekmű az őt felnevelő nőkhöz írt szerelmeslevélként készült, és gyönyörűen ábrázolja, mit jelent alkalmazkodó nőnek lenni.

A film elérhető a Netlixen.

2. Charlie angyalai (2000)

A Charlie angyalai már csak azért is ikonikus film a 2000-es évekből, mert megmutatja, hogy a nők is lehetnek hősök. A bűntények ellen magas stílusban harcoló angyalokon a sor, hogy legyőzzék a rosszfiúkat és megmentsék a napot.

A film elérhető az Apple TV-n.

Ez is érdekelhet: 5 könyv kortárs női íróktól, nem csak nőknek – ajánló

3. Miss Americana (2020)

A Taylor Swift életét nyomon követő dokumentumfilm aláhúz minden sarkalatos pillanatot, beleértve azokat a személyes bukkanókat, amelyekkel meg kellett küzdenie, hogy eljusson karrierje csúcsára.

A film elérhető a Netflixen.

4. Szex és New York − A film (2008)

A Szex és New York a popkultúra történetének egyik legismertebb darabja, és joggal, hiszen a női szerepvállalásról szól. A Carrie Bradshaw és lánycsapata életét követő romantikus komédia az erős, független nők erejét és dinamikus barátságát ünnepli.

A film elérhető a Netlixen.

5. Tökéletes hang (2012)

Ha valami könnyed és komikus filmre vágysz, a Tökéletes hangot ajánljuk, ami csomó jó dallal és női erővel van megpakolva. Arról szól, hogy egy lánycsapat acapella együttest alapít, hogy megmérkőzzön az egyetemük kizárólag férfiakból álló rivális csapatával az országos bajnokságon. Ha nem tudsz betelni a történettel, ott a Tökéletes hang 2 (2015) és a Tökéletes hang 3 (2017) is.

A film elérhető az Apple TV-n.

Ha tovább olvasnál: A 9 legjobb filmes gonosz női karakter, akiket imádunk utálni

6. Doktor Szöszi (2001)

A Doktor Szöszi egyértelműen az egyik legszívmelengetőbb film, amit érdemes megnézni a nemzetközi nőnapon, hiszen arra tanít minket, hogy nem hülyeség nagyot álmodni. Nézd meg, ahogy a feltörekvő ügyvédnő, Elle Woods szembeszáll minden sztereotípiával, és hű marad önmagához, miközben a Harvard jogi karára járva elindul az önfelfedezés útján.

A film elérhető az Apple TV-n.

7. Az ördög Pradát visel (2006)

Ebben a filmben a díjnyertes színésznők, Meryl Streep és Anne Hathway olyan sikeres karrierista nőket testesítenek meg, akiknek sikerült utat törniük maguknak a megpróbáltatások közepette. Drámai, szentimentális és szellemes.

A film elérhető a Netlixen.

8. Frida (2002)

Frida Kahlo sűrű egy szemöldöke és gyantázatlan felső ajka ikonikus feminista szimbólummá vált. Julie Taymor életrajzi filmjében végigkövethetjük, hogyan bontakozik ki viharos élete.

A film elérhető az Amazon Prime-on.

Hasonló témában: 5 női háborús hős, akit ismerned kell

9. Lady Bird (2017)

Greta Gerwig bájos coming-of-age komédiája Christine „Lady Bird" McPherson középiskolai végzős évének krónikája. A csodálatosan rendezett és fényképezett tinifilm a felnőttkor küszöbén álló kamaszlány hullámvölgyeit járja körül.

A film elérhető az Apple TV-n.

10. A kedvenc (2018)

A görög Yorgos Lanthimos tíz Oscar-díjra jelölt filmje, A kedvenc a hatalmi játszma, a manipuláció és a nőiesség témáit járja körül. Egy kosztümös remekmű, amely Olivia Colman, Rachel Weisz és Emma Stone erős alakításaival vesz le a lábadról.

A film elérhető az Apple TV-n.

Forrás: Harper’s Bazaar

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk