people watching football game during daytime

A FIFA és az UEFA kizárta Oroszországot minden tornájáról

Oroszország elvileg Lengyelországgal mérkőzött volna pótselejtezőn rövidesen az idei VB fenmaradó helyeiért, de így már biztosan nem lesznek résztvevői a tornának. Csapataik se játszhatnak a Bajnokok Ligájában.


További intézkedésig felfüggesztik az orosz csapatok részvételét a nemzetközi labdarúgó-bajnokságokban, közölte a FIFA és az UEFA. Ez azt jelenti, hogy Oroszország nem tudja lejátszani a március 24-re kitűzött, Lengyelország elleni világbajnoki pótselejtező elődöntő mérkőzését.

A FIFA és az UEFA a mai napon közösen úgy döntött, hogy minden orosz csapatot, legyen szó nemzeti reprezentatív válogatottról vagy klubcsapatról, további intézkedésig felfüggesztenek a FIFA és az UEFA versenyein való részvételből.

- olvasható a nemzetközi labdarúgó-szövetség és európai partnere közös közleményében.

A labdarúgás most teljes támogatását és szolidaritását fejezi ki van minden érintett ukrajnai emberrel. Mindkét elnök reméli, hogy az ukrajnai helyzet jelentősen és gyorsan javulni fog, hogy a labdarúgás ismét az emberek közötti egység és béke vektorává válhasson.

A hír azután érkezett, hogy az UEFA a múlt héten közölte, hogy a 2022-es Bajnokok Ligája-döntőt Szentpétervárról Párizsba helyezi át. Korábban hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felszólította a nemzetközi sportszövetségeket, hogy tiltsák ki az orosz sportolókat és tisztségviselőket a globális sporteseményekről.

(Forrás: CNET)


A figyelmetekbe ajánljuk