Thibaut Courtois

A játékos azt mondta, a két futballszervezetet nem érdeklik a játékosok, csak a pénz.


Összecsapott a Nemzetek Ligájában Olaszország és Belgium válogatottja, de a legérdekesebb dolog a meccs után történt. A Real Madrid sztárja és a belgák kapusa, Thibaut Courtois a mérkőzés után ugyanis élesen kritizálta az UEFA-t és a FIFA-t egy interjúban.

Ezek a meccsek csak a pénzről szólnak, legyünk őszinték. Csak azért játsszuk le, mert extra pénz az UEFA-nak, meg mégtöbb közvetítés. Számunkra egy jó meccs, mert Olaszországról van szó, az olaszoknak meg jó meccs, mert Belgium ellen játszhatnak. Játékosok azt mondják az edzőinek, hogy hadd játszhassanak, mert minden focista játszani akar. De nézzük meg, mennyit változott mindkét csapat kezdője. Más játékosok játszottak mindkét oldalon, ha a döntőbe kerültünk volna, akkor is más játékosok léptek volna pályára. Ez is csak azt mutatja, hogy egyszerűen túl sok meccset játszunk. Júniusban újabb 4 meccs a Nemzetek Ligájában, minek? Következő évben VB novemberben, aztán meg június végéig valószínűleg játszani fogunk megint. Meg fogunk sérülni és senkit nem érdekelnek már a játékosok. Júniusban egy hosszú szezon után játszol még 4 meccset a Nemzetek Ligájában megint, marad 2 hét vakációra, ez meg nem elég játékosok számára, hogy aztán hosszú hónapokon keresztül a legjobb formájukat tudják hozni. Ha sose nyitjuk ki a szánkat, akkor minden marad ugyanúgy.

Mint mondta, ezek a szervezetek hiába kritizálják a Szuperliga ötletét, ha végül pont ugyanazt csinálják ők is, mint amit a tervezett klubtorna csinált volna. Egyúttal a kétévente rendezett VB ötletét is élesen kritizálta.

A Szuperliga ellen vannak, de ugyanazt csinálják. Csak extra meccseket szúrnak ki, extra kupákat hoznak létre, mint a Konferencia Liga, vagy mi a neve. Lehetnek dühösek rá, hogy pár csapat Szuperligát akar, de nem érdeklik őket a játékosok, csak a saját zsebük. Baj, ha a játékosok nem szólalnak fel ez ellen. Most meg azt hallod, hogy minden évben VB-t és EB-t akarnak felváltva. Mikor fogunk pihenni? Soha! Szóval a legjobb játékosok megsérülnek újra és újra és újra és újra. És ez lesz a vége az egésznek. Többet kellene velünk törődjenek, mert nem vagyunk robotok. Csak több és több meccs, senki nem törődik a játékosokkal, kevesebb pihenőt kapunk. Ennyi.


A figyelmetekbe ajánljuk