Végül csak sikerrel jártak az Európai Szuperliga csapatok, mert nekik fog kedvezni ez.


Úgy tűnik, bár az Európai Szuperliga nem járt sikerrel, mégis elértek valamit az alapító klubok vele. A csapatok ugyanis a jelenlegi szabályok értelmében nem költhetnek annyit, ami meghaladja a bevételeiket, így amikor a bevételek megcsappannak, akkor az a nyári átigazolásokat is érinti, bármennyire is legyen egy klub tulajdonosi köre gazdag. A Szuperliga növelte volna a bevételeiket, elszívva mások elől.

Kontextusban nézve az egész sokkal inkább egy jól irányzott fenyegetés volt, ami célt ért, az UEFA ugyanis sajtóértesülések szerint éppen a Pénzügyi Fair Play eltörlésén és lecserélésén, kvázi átalakításán dolgozik. Egybehangzó információk szerint ugyanis az új szabályozás nagyobb mozgásteret enged majd a kluboknak költekezések terén.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ez olyan csapatoknak fog kedvezni, mint a Manchester City, amit az UEFA elmeszelt, de végül megúszta, vagy éppen a PSG, amit szintén vizsgált a szervezet. Ők vélhetően a mostaninál is többet költhetnek majd játékosokra. Egyelőre nem tudni, milyen lesz pontosan az új rendszer, de a probléma az aránytalansága volt a kisebb csapatok szempontjából. Remélhetőleg talán néhány kisebb szereplő is megerősödhet az eredményeként majd és kevésbé a nagyokat favorizálja.


A figyelmetekbe ajánljuk