Ennél jobb feldolgozás még nem készült ebből a dalból: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: The Horrors - Lout

Az elmúlt hét igencsak szegényes volt új lemezek terén, így ezúttal egy viszonylag rövid, mindössze 3 számos, de kifejezetten izgalmas EP-t választottunk. A The Horrors ugyanis új anyagán egyszerre nyúl vissza a gyökereihez és újítja meg magát 4 év hallgatás után. A kezdetek kezdetén ugyanis ők egy horror esztétikájú punkzenekar voltak és mindenféle szörnyűségről énekeltek.



Hamar kinőtte a zenéjük az esztétikájukat, ugyanis a második lemeztől már experimentálisabb, pszichedelikusabb irányt vettek, míg végül négy évvel ezelőtti, legutóbbi lemezükön már rájuk se lehetett ismerni, annyira szintetizálták és stadionosították a zenéjüket. Most viszont visszatértek a paráztatáshoz, méghozzá indusztriális zajokkal és zajos elektronikával. A Lout alapján még ennyi év és az utóbbi évek vegyes minőségű anyagai ellenére sem érdemes leírni a The Horrorst.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Ha kedveljük a jazzesebb, szövegcentrikusabb, de mégis könnyen befogadható hip-hopot, akkor CHIKA új lemezét vétek lenne kihagyni.



Ha viszont inkább jazzt hallgatnánk, akkor új lemezt adott ki a Throttle Elevator Music Kamasi Washingtonnal, Gregory Howe-val és Erik Jekabsonnal.



A hét dala: Tkay Maidza - Where Is My Mind? (Pixies cover)

A Pixies klasszikusából már nagyon sok feldolgozás született az elmúlt évtizedekben, különösen újkeletű népszerűségének, amit a Harcosok klubja fináléjának köszönhetett. Ugyanakkor annyira tökéletes a dal, hogy a legtöbb feldolgozás kimerül abban, hogy az adott előadó simán csak előadja a dalt bármiféle plusz nélkül. Nehéz bármit hozzátenni ugyanis.

Tkay Maidza viszont szerencsére volt elég bátor ahhoz, hogy elkészítse a dalból a teljesen saját verzióját némi átirattal. Némi kreatív hangmintázással és hangszerválasztással a Pixies punkrockballadájából korai MGMT-t idéző könnyed popdalt faragott, ami hallatán az ember nem érzi azt, hogy ezzel az erővel az eredetit is hallgathatná. Szóval sikerült pont annyit hozzátenni, amitől övé a legjobb feldolgozás ebből a dalból valaha.

Ezeket se hagyd ki!

Paul McCartney új lemezének egyik dalát Dominc Fike-kal dolgozta át, Twin Shadow új dala egészen reggae-s lett, az Idles feldolgozta Sharon Van Etten egyik dalát, a 100 gecs rajongók legnagyobb örömére pedig Laura Les is új szólódallal jelentkezett. Danny Elfman pedig újabb kislemezzel ágyaz meg várható új lemezének, amivel visszatér a popzene világába a filmiparból.

21 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk