Erzsébet királynő
Getty Images

Mit neki 96 év? Erzsébet királynő állítólag újra lovagol

A királynőt állítólag ismét lovagolni látták a windsori kastélyban.


II. Erzsébet királynő egészségi állapotát az elmúlt hónapokban folyamatosan figyelték. A 96 éves uralkodónak a mozgásával kapcsolatos problémák miatt olyan eseményeket kellett kihagynia, mint például a parlamenti megnyitó, vagy a közelmúltban tartott platina jubileuma, ami miatt – érthető módon – fáradtnak érezte magát.

Azonban úgy tűnik, hogy egyre jobban érzi magát, hiszen kilenc hónap után újra lovagolni látták. Bár tavaly az orvosok azt tanácsolták neki, hogy hagyjon fel a lovaglással.

Egy királyi forrás elárulta The Sun című napilapnak, hogy a királynő rendkívül élvezte, hogy újra a lován ülhet. Újra lovagolni látni pedig csodálatos jel az egészségével kapcsolatos aggodalmak után. Az, hogy 96 évesen képes erre, meglehetősen figyelemre méltó.


II. Erzsébet királynő köztudottan lelkes lovas és lóversenyrajongó. Az uralkodó hároméves korában kapta első póniját, és azóta is lovagol. A lovaglás iránti szenvedély a királynő családjában öröklődött, hiszen lánya, Anna hercegnő és unokája, Zara Tindell is indult már az olimpiai játékokon. Harry herceg és Vilmos herceg is otthonosan mozog a lovon, hiszen számos pólóversenyen vettek részt.

Most pedig pár hete Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnöke egy rendkívül drága lovat ajándékozott az uralkodónak 70 éves trónra lépésének alkalmából. Az Azerbajdzsánban őshonos fajta az egyik legértékesebb versenylófajta, amelyből egy példány nemrég 14 ezer font (közel 7 millió forint) körüli összegért kelt el egy árverésen.

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk