erzsébet királynő mosolyog zöld kalapban
Getty Images

Erzsébet királynő majdnem kihagyta saját ünnepségét, végül ezért vett rajta részt

Erzsébet királynő a 70 éves uralkodását ünneplő platina jubileum alkalmából igencsak jól érezte magát. Őfelsége azonban úgy döntött, hogy kihagy néhány eseményt a négynapos ünnepségek során, annak ellenére, hogy a rendezvény előtt Skóciában töltött némi időt.


A királynő az utóbbi hetekben egyre nagyobb aggodalomra okot adó egészségi állapota miatt nem volt jelen a Platinum Party-n a palotában és a szépségversenyen. A Szent Pál-székesegyházban tartott hálaadó istentiszteleten is részt vett volna, de rossz közérzete miatt lemondta a részvételt.

A 96 éves uralkodó úgy volt, hogy az utolsó napon nem jelenik meg az erkélyen, hogy lezárja a platina jubileumot, de az utolsó pillanatban meggondolta magát.

Egy bennfentes a Mail on Sunday-nak nyilatkozott:

A királynő csak három órával az erkélyen való megjelenés előtt döntött úgy, hogy Londonba megy.

Ugyanis egy családtag közbelépett és meggyőzte őt, hogy mutassa meg magát. Ez a személy pedig nem más volt, mint Károly herceg.

A walesi herceg felhívta őt, és azt javasolta, hogy tényleg el kellene jönnie, ha tud. Mondta neki, hogy nagyon sokan akarják látni őt. Végül pedig tényleg meggyőzte.

Úgy tűnik, a királynő jó döntést hozott, mivel igencsak elérzékenyült, miközben a bámészkodók éljeneztek és csodálattal integettek neki.

A királynőt meghatotta a rá várakozók száma. Könnyek szöktek a szemébe, mielőtt kilépett az erkélyre

– tette hozzá a forrás.

A királynő el volt ragadtatva a szeretettől és a támogatástól, amit a platina jubileum alkalmából kapott, és egy édes üzenetet osztott meg a királyi kötelezettségei után:

Bár lehet, hogy nem vettem részt minden eseményen személyesen, a szívem mindannyiukkal volt, és továbbra is elkötelezett vagyok amellett, hogy a családom támogatásával a legjobb tudásom szerint szolgáljam önöket.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk