elon musk áll
Getty Images

Nyilvános vitára hívta ki a Twitter CEO-ját Elon Musk

Lehet, hogy Elon Musk nem akar bírósági csatát a Twitterrel?


Miután az ügyvédei 165 oldalas érvelést készítettek arról, hogy miért nem akarja tovább folytatni a platform megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzletet, Musk azt javasolta, hogy a nyilvánosság előtt beszéljék meg a dolgokat Parag Agrawallal a cég CEO-jával, hogy a Twitter úgynevezett bot-problémájának végére járjanak.

Kis emlékeztető: Musk nemrégiben azzal az indokkal hátrált meg a Twitter-biznisz elől, hogy szerinte az oldal felhasználóinak jelentős része nem valódi személy hanem robot/bot.

Ezennel kihívom @paraga-t egy nyilvános vitára a Twitter botok százalékos arányáról. Hadd bizonyítsa be a nyilvánosságnak, hogy a Twitteren <5% a hamis vagy spam napi felhasználó!

– hirdeti Musk a 102 millió követőjének.

Musk azonnal a profiljára tűzte a tweetet, majd megkérdezte követőit, hogy elhiszik-e a Twitter érvelését, miszerint a havi napi aktív felhasználók kevesebb mint öt százaléka „hamis/spam". A két lehetőség: „Igen", három robot-emojival (ezzel ügyesen arra utalva, hogy minden felhasználó, aki ezt az opciót választja, szintén bot) vagy „Lmaoo nem".

Eddig a felhasználók 67,2 százaléka választotta az Lmaoo nem-opciót. A szavazás eredményei szinte elkerülhetetlenül Musk javára torzulnak majd.

Nem valószínű azonban, hogy ez a legújabb mutatvány közvetlen választ von maga után a Twitter elnöke, Bret Taylor részéről, hiszen a tényleges vitát (valódi bíró és esküdtszék előtt) néhány hónap múlva tartják a bíróságon.

A Twitter ügyvédei már kifejtették, hogy mit gondol a vállalat Musk botvádjairól (amelyeket a Twitter állítása szerint Musk egy Botometer nevű oldalról szerzett), egy saját terjedelmes beadványban, amely erősen hivatkozott Musk tweetjeire, és lehet, hogy a mai válogatással is frissül majd.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk