Egymillió az egyhez: élete fotóját készítette véletlenül egy asztrofotós
Elképesztően ritka és gyönyörű felvételt sikerült véletlenül összehoznia egy asztrofotósnak.

Andrew McCarthy körülbelül két éve kezdett el fényképeket készíteni a Napról, ami mára már szenvedélyévé vált. Minden kép, amelyet az égitestről készít, több ezer felvételből adódik össze, de most olyan felvételt készített, amilyet egy asztrofotós életében talán egyszer süt el – mindezt pedig a puszta véletlennek köszönhette.

McCarthy a szokásosnak mondható rutinját csinálta: szerette volna megörökíteni az izzó Nap plazmapulzusait, de váratlanul megjelent egy repülőgép – egy másodpercre –, ami keresztülmetszette az izzó csillagot. A fotósnak óriási szerencséje volt: sikerült tökéletesen megragadnia a pillanatot , ahogy a repülőgép átjut az izzó vörös háttéren. McCarthy szerint, egy a millióhoz volt az esély minderre. Elmondta, hogy sok kollégája dolgozik direkt a repülőterek közelében, hogy sikerülhessen hasonló képet lőniük, de hogy ez mennyire ritkaság számban megy, jól jelzi, hogy ő például először fotózott le gépet.

Instagram/cosmic_background

A dolog érdekessége, hogy a repülési információk alapján kinyomozta, hogy a United Airlines 425-ös járata volt az, ami San Franciscoból a New York-i Newark repülőtérre tartott. A járat pilótájához is eljutott a lenyügőző felvétel, aki rögtön fel is kereste a fotós, hogy egy másolatot kapjon belőle.

A figyelmetekbe ajánljuk