Patrick Demarchelier

Elhunyt a legendás divatfotós, Patrick Demarchelier

78 éves korában elhunyt Patrick Demarchelier, legendás divatfotós, akinek számos ikonikus képet köszönhetünk.

Demarchelier-t a nagyközönség talán leginkább Diána hercegné nem hivatalos személyi fotósaként ismeri, akivel 1986-ban találkozott először. Popkulturális hatása azonban nem korlátozódott a királyi családra, hiszen ő fotózta Britney Spears negyedik stúdióalbumának, a 2003-as In the Zone-nak a borítóját és Janet Jackson híres, 1993-as topless Rolling Stone-borítóját is, de szinte egy nap se lenne elég felsorolni azoknak szupermodelleknek a nevét, akikkel együtt dolgozott.

A divatvilágban Demarchelier már a 70-es évek vége óta meghatározó név volt, alig néhány évvel azután, hogy elhagyta Párizst, hogy akkori barátnőjéhez az Egyesült Államokba költözzön.

Miután szabadúszóként olyan fotósok mellett dolgozott, mint a legendás Henri Cartier-Bresson, Demarchelier teljes mértékben a divatra összpontosított, és olyan hírességek képeivel, mint Madonna divatportréi szerzett magának igazi hírnevet.

2018 februárjában, az akkor még dübörgő #MeToo mozgalom Demarcheliert is bedarálta. Ő is egyike volt azoknak a divatfotósoknak, akiket a The Boston Globe nyomozása során szexuális visszaéléssel vádoltak meg, ami sokakat – köztük a Vogue-ot is – arra késztetett, hogy megszakítsák vele a kapcsolatot. A fotós azonban végig tagadta a vádakat.

Halálhíre pedig megrázta az egész divatvilágot, modellek és fotósok sorai fejezik ki részvétüket.

Halálának okát egyelőre nem közölték.

(wmagazine)

A figyelmetekbe ajánljuk