Colin Farrell mint Pingvin
Fotó: HBO

Jéghidegben kellett tartani Colin Farrellt a Pingvin forgatásán, hogy ne olvadjon le róla a jelmez

A Max Pingvin című minisorozatában Colin Farrellt szinte felismerhetetlenre maszkírozták – a stáb pedig egészen leleményesen küszöbölte ki azt a tényt, hogy a színész az időjárástól függetlenül is folyamatosan izzadt a jelmez súlyától.


Ez egy nagy vállalás volt, ember. Egy évig tartott

– nyilatkozta Farrell a Pingvin forgatásáról arra utalva, hogy a hollywoodi sztrájkok miatt meglehetősen elhúzódtak a munkálatok.

Volt egy sátram, amiben három ipari légkondicionáló volt. (…) Fagyott odabent.

Bár azt hihetnénk, költői túlzásról van szó, Mike Machino executive producer és jelmeztervező megerősítette Farrell állításait.

Ahogy az IndieWire szerint Machino elmondta, a színész az időjárástól függetlenül annyira izzadt a ráragasztott jelmez súlyától, hogy fagypont közeli hőmérsékletre kellett visszavonulnia két jelenet felvétele között.

Farrell szerint a stáb meglepő módon sokat köszönhet a sztrájknak.

Nem akarok felszínesen beszélni a sztrájk következményeiről (…), de megmentett minket. Ha a New York-i 38 fokban forgattunk volna, akkor naponta órákat veszítettünk volna azzal, hogy folyton újra fel kell rakni a sminkemet.

A színész következetesen csak igluként hivatkozik a légkondicionált sátrára, ami szerinte rengeteget segített abban, hogy ne őrüljön bele a körülményekbe.

Az iglu segített megőrizni a józan eszemet, mert ez az egész azt jelentette, hogy egyedül ültem: szóltak, hogy vége a jelenetnek, én pedig csak elhagytam a díszletet, kimentem, beültem az igluba, és csak ültem ott húsz percig a semmibe bámulva, amíg újra készen nem álltak.

Mindezek tudatában már nem is olyan meglepő, hogy Farrell korábban arról nyilatkozott: egyáltalán nem biztos benne, hogy újra felvenné a Pingvin jelmezét.

A figyelmetekbe ajánljuk