Anna hercegnő és Harry herceg II. Erzsébet királynő temetésén

A néhai II. Erzsébet királynő egyetlen lánygyermeke, Anna hercegnő volt Harry herceg legnagyobb támasza az uralkodó 2022. szeptember 8-ai halála után – derül ki Robert Hardman királyi életrajzíró új könyvéből.


II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében hunyt el a skóciai Balmoral kastélyban. Az ezt megelőző órákban már értesültek a királyi család tagjai a helyzet súlyosságáról, mindenki próbált a helyszínre sietni. az Egyesült Államokból érkező Harry herceg azonban nem tudott időben hazatérni.

Ez is érdekelhet: A királyi család egyik tagja kifejtette véleményét Károly és Kamilla kapcsolatáról

A Spare – magyarul Tartalék – című önéletrajzi könyvében Sussex hercege kifejtette, mekkora fájdalmat is okozott neki, hogy túl későn érkezett a helyszínre, és nem tudott elbúcsúzni nagymamájától.

Ebben a szívszorító helyzetben nagynénje, Anna hercegnő vigasztalta Harryt.

Anna hercegn\u0151 \u00e9s Harry herceg II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 temet\u00e9s\u00e9n

Anna hercegnő és Harry herceg II. Erzsébet királynő temetésén

Fotó: Getty Images

Robert Hardman királyi életrajzíró új, III. Károly királyról szóló könyvében legalábbis ez áll:

Ott volt, amikor a herceg végül megérkezett. Egy öleléssel üdvözölte őt, és felkísérte a királynő hálószobájába, ahol le tudta róni tiszteletét elhunyt nagymamája előtt.

Ezt is olvasd el! Anna hercegnő előre megjósolta, hogy Meghan bajt fog hozni rájuk

Ezután sem fordult jobbra a helyzet: Harry teljesen összetört, miután kiderült, hogy apja és testvére, Vilmos herceg a királynő halálát követő órákban nélküle tartottak magánvacsorát. Ehelyett maradt végül Balmoralban a királyi család más magas rangú tagjaival együtt.

A hírek alapján Anna hercegnő itt is az unokaöccse mellett maradt. Erzsébet királynő lányát Károly kért meg, hogy legyen a gyászoló családtagok segítségére a skót birtokon.

A hercegnő egyébként már az utolsó órákban is a kastélyban tartózkodott, ugyanis végig édesanyja ágya mellett volt, a királynő legközelebbi barátjával, Angela Kellyvel együtt.

A könyv kitér arra is, hogy a többi közeli hozzátartozó hogyan értesült a királynő kritikus állapotáról. Károly épp a birtokán szedett gombát, mikor értesítették. Ezek után ő maga hívta fiait, és azt kérte tőlük, hogy minél hamarabb utazzanak Balmoralba.

A figyelmetekbe ajánljuk