Nehezen megy az angol? Próbáld ki ezeket a tippeket!

Nehezen megy az angol? Próbáld ki ezeket a tippeket!

Az angol nyelv tanulása akár szórakoztató is lehet, annak ellenére, hogy 750 ezer szóval és olyan helyesírási szabályokkal rendelkezik, amely még a folyékonyan beszélőket is megzavarhatja. Az angol nyelv gyors megtanulása sokaknak lehetetlennek tűnik, de egyáltalán nem az, feltéve, hogy megvan a megfelelő stratégia. Íme néhány tipp, hogy könnyebben megtanulj angolul!


Olvass, olvass, olvass!

Olvass el mindent, amit csak tudsz! Klasszikus irodalom, újságok, weboldalak, e-mailek, gabonapelyhes dobozok: ha angolul van, olvasd el. Miért? Nos, így könnyebben találkozhatsz ismeretlen szavakkal, valamint olyan kifejezésekkel is, amelyeket már ismersz. Ez segít a gyors fejlődésben, mivel a megtanult szavak felismerése új példákat ad kontextusban, ezzel is megerősítve ezeknek a szavaknak a memorizálását. Másrészt az új szavak és kifejezések megtanulása elengedhetetlen a szókincsed bővítéséhez.

Ez is érdekelhet:Hova költözzünk Európán belül, ha csak angolul beszélünk?

Egy kis hallgatás

Humoros sztorik? Politika? Krimi? Főzés? Megannyi témában találhatsz angol nyelvű podcasteket vagy Youtube-csatornát. Iratkozz fel néhányra, és hallgasd vezetés vagy takarítás közben. Eleinte talán nehéznek találod az anyanyelvi akcentust, de ne add fel. Szépen lassan majd elkezded érteni, amit hallasz. Nem utolsó sorban pedig sok új szót és kifejezést is tanulhatsz!

Beszélgess!

Mire való egy nyelv, ha nem a kommunikációra? Egy nyelv beszélve sokkal jobban megragad a fejünkben, mintha csak olvasnánk vagy írnánk. Gondolj csak bele, hányszor hallottad már, hogy az emberek azt mondják, hogy értik, de nem mernek megszólalni angolul. Sokan szorongásaik, illetve a hibázás lehetősége miatt hatalmas, leküzdhetetlen akadállyá tették a beszélgetést, ami csak arra szolgál, hogy még jobban elbizonytalanítsa őket. Ne félj megszólalni, hiszen nagy eséllyel még a bakizásokkal is meg fognak érteni, ezzel pedig fejlesztheted a beszédkészségedet.

Olvasd el ezt is!9 könnyen olvasható regény, ha fejlesztenéd az angolodat

Lépésről lépésre

Az angol nyelvtanulás valószínűleg sokkal gyorsabban fog menni, ha folyamatosan emlékezteted magad a tanulás indítékára. Tanulmányi útra mész? Akkor a tanulmányaidhoz kapcsolódó szavakra koncentrálj. Konferenciára készülsz? Frissítsd fel a beszélgetésindító kifejezéseket, amelyeket a többi résztvevővel használhatsz. Nyaralni fogsz? Érdemes megnézni a reptéren és az éttermekben szükséges példamondatokat.

A fokozatosság lesz a kulcs, hiszen ha csak egyszerűen belevágsz az angoltanulásba, annak reményében, hogy varázsütésre mindent egyszerre megtanulsz, akkor a végén valószínűleg összezavarodsz.

A figyelmetekbe ajánljuk