Andrew Scott a Ripleyben
Fotó: IMDb

Világsztárokkal forgatja első külföldi filmjét Horvát Lili

Horvát Lili, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezője hamarosan elkészíti első angol nyelvű filmjét. A My Notes on Mars Budapesten és Bécsben forog majd, a két főszerepet pedig hollywoodi világsztárok játsszák, írja a Deadline.


Greta Lee (Előző életek) és Andrew Scott (1917, Mind idegenek vagyunk, Ripley) is szerepel majd Horvát LiliMy Notes on Mars című romantikus sci-fijében. Ez lesz Horvát első filmje a 2020-ban áttörést hozó, Oscar-jelölt Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétreóta – a rendezőnek ráadásul ez lesz az első angol nyelvű mozija is.

A forgatás 2025 tavaszán kezdődik Budapesten és Bécsben, a stáb Horvát saját forgatókönyvéből dolgozik majd. A történet középpontjában Margot (Lee), egy zseniális fiatal tudós áll, akinek problémás a házassága, és aki megmagyarázhatatlanul eltűnik, miközben férjével, Sammel (Scott) és baráti társaságukkal túrázik.

Néhány héttel később csodával határos módon újra felbukkan a saját temetésén, azonban már nem ugyanaz az ember, mint a baleset előtt volt – Sam pedig egyfajta második esélyként tekint felesége visszatérésére.

Greta Lee az El\u0151z\u0151 \u00e9letekben

Greta Lee az Előző életekben

Fotó: IMDb

Horvát szerint a film

egy történet az emberi elme labirintusáról és a szerelem folyton változó arcáról. Újrakezdeni egy házasságot, újra felfedezni a másikat, újra szerelembe esni – a mi történetünk ennek a lehetetlen vágynak a gyötrelmes felismeréséről szól.

A rendező hozzátette: különösen érdeklik azok a karakterek, akik meglepő, szokatlan döntéseket mernek hozni mind magánéletükben, mind szakmai pályájukon.

Úgy érzem, hogy ez igaz Gretára és Andrew-ra is. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy velük lehetek a Margot és Sam Fogel megteremtéséhez vezető úton.

Nem Horvát az egyetlen magyar rendező, aki mostanában A-listás hollywoodi színészekkel dolgozhat. Már zajlik az At the Sea című filmdráma forgatása, amelyben Mundruczó Kornél Amy Adamset rendezi – arról a projektről itt írtunk bővebben.

A figyelmetekbe ajánljuk