teve

A teveszépségversenyt tessék komolyan venni, nincs helye átverésnek!


A szaúd-arábiai hatóságok több mint negyven tevét zártak ki egy szépségversenyről, miután kiderült, hogy tulajdonosaik nem engedélyezett szépészeti beavatkozásokat hajtottak végre az állataikon.

A hatóságok a december elején kezdődött éves tevefesztiválon csaptak le a szabályszegőkre. A helyiek számára kiemelt fontosságú, egy hónapig tartó esemény egyik fő attrakciója a teveszépségverseny, amelynek győztesét 66 millió dollárral, azaz nagyjából 21,3 milliárd forinttal jutalmaznak.

Az óriási nyeremény nyilvánvalóan rengeteg tenyésztőt vonz, akik közül sokan az extrém lépésektől sem riadnak vissza, hogy minél szebb tevékkel álljanak a bírák elé.

A Rijád mellett tartott idei eseményről pedig negyven tevét zártak ki, ugyanis sok tevetartó botoxszal töltötte fel az állatok ajkait, illetve különböző hormonkezelésekkel próbálták látványosabbá varázsolni izomzatukat és púpjaikat. Egyes tevék műtéteken is átestek. A versenyen mindenfajta szépészeti beavatkozás tiltott, nemcsak a sportszerűség, hanem a tevék egészsége miatt is, így természetesen azonnal kitiltották ezeket a versenyzőket.

A zsűri egyébként az állatok feje, nyaka, púpja, öltözete és testtartása alapján értékeli a tevéket. A rendőrség szigorú fellépése pedig korántsem túlkapás. Rengeteg szenvedés éri a tevéket ezek miatt a beavatkozások miatt, sok videót látni ahol az állat ajkai gyakorlatilag leszakadtak a túlzásba vitt botox-injekcióktól.

(Haszon)


A figyelmetekbe ajánljuk