Ahogy arról mi is beszámoltunk, rohamos gyorsasággal olvadnak a világ gleccserei. A folyamat megakadályozására tett kísérleteink úgy tűnik nem elegendőek, főképp, hogy a sarkkörön most épp tombol a nyár.


Bár a kontinens nagy részén átlag alatti, hűvösebb idő jellemzi, egy magassági teknő előoldalán déli irányból akadálytalanul ömlik be a meleg Oroszország nyugati, északnyugati része felé – írja az Időkép.

Szerdán volt olyan terület, ahol a hőmérséklet a 30 fokot is átlépte, a sarkkörön túli Nizhnyaya Pesha mérőállomáson például 30,5 fokot mértek.

Az extrém meleg nem most kezdődött, a héten Svédországban és Finnországban is 25 Celsius fok feletti hőmérsékletet mérték, ekkor Nizhnyaya Pesha-ban 27 fok volt.

Az Időkép viszont arra is emlékeztet, hogy a hőség már nem sokáig tart a térségben, a következő napokban ugyanis nyugat felől hűvösebb, nedvesebb légtömegek közelítik meg a területet.

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk